14.6.2010

Ehdottomasti yksi vahvimmista syistä pankkien kansallistamiseen

Kortilla maksat kohta kalliimmin
...Visan tai Mastercardin debit-kortteja, kauppa joutuu maksamaan niillä tehdyistä ostoksista 0,31 prosentin välityspalkkiota pankeille....
Kani ymmärtäisi kiinteän maksun. Esimerkiksi 5 senttiä / maksu, mutta ei tätä. Varsinkin jos-ja-kun välityspalkkio kasvaa sitä mukaa kuin maksettava summa.
Mieti!
Käytännöllisesti katsoen jokaisella on pankissa tili. Ja jokaisesta tilistä maksetaan tilinhoitomaksuja.
No joo-ja-juu. Onhan tuo tilinhoitomaksu vain pari euroa kuukaudessa, mutta kerro se (tilinhoitomaksu) 10.000 tai 500.000 asiakkaalla niin ymmärrät minkälaisista summista per kuukausi (tai vuosi) puhutaan.
Tilinhoitomaksujen lisäksi yritykset joutuvat erikseen maksamaan pankeille siitä, että he voivat ottaa maksuja vastaan pankkikortilla.
Nyt (kaikkien edellisten maksujen lisäksi) pankit haluavat, että jokainen joka maksaa kortilla maksaa välitysmaksun joka kasvaa maksettavan summan myötä.

Piilovero. Mitään muuta tämä ei ole.

Tässä on ehdottomasti yksi vahvimmista syistä pankkien kansallistamiseen.

P.s. Jos ajattelet maksavasi käteisellä. Mieti tätä: ~2% kaikesta liikkeellä olevasta rahasta on ns. fyysistä rahaa eli seteleitä ja kolikoita.
Bump!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäähän se uppoava laiva jollakin yrittää paikata... Nämä yrittävät nyt kaikkensa, että nykyinen järjestelmä on ja pysyy maailman tappiin asti. Muutosvastarinta, mikä ihana tekosyy!

Anonyymi kirjoitti...

Ja hinnoissa on puolet korkomaksuja pankeille, me maksetaan hinnoissa tavaran tuottajan ja kauppiaan (koko tuotanto- ja kuljetusketjun) korkoja.