5.5.2010

Tiukka taloudellinen "käkkäri" pysähdys jatkuu. (ja jatkuu...(ja jatkuu..))

China Raises Reserve Requirement Ratio
China's central bank has required commercial banks to set aside more deposits on reserve for a third time this year amid growing inflation expectations.
...
Huono Suomennos:
Kiinan keskuspankki on vaatinut liikepankkeja laittamaan enemmän talletuksia reserviin jo kolmannen kerran tänä vuonna keskellä kasvavia inflaatio-odotuksia.
...
Ilmeisesti velkapyramidiponzi ei kaadu tarpeeksi nopealla tahdilla kerta reservi vaatimuksia joudutaan taas nostamaan.
On se mukavaa lainata itseään:
Inflaatio nousi, koska keskuspankki tulosti tyhjästä massiivisen stimulus/elvytyspaketin. Inflaation myötä Juanin "arvo" laski valuuttamarkkinoilla ja aiheutti tuontitavaroiden hintojen kasvamisen jopa niin suureksi, että se aiheutti kauppataseen vajeen. Samalla keskuspankki sulki lainahanat nostamalla vakavaraisuusvaatimusta, joka aiheutti velkapyramidiponzin kasaan kuivumisen.
(Hienosti junailtu. Kani nostaa hattua.)
Kiinan keskuspankin toimet ovat aiheuttaneet käsittämättömän asuntokuplan, kansalaisten velkakierteen, inflaation ja paljon paljon muuta.
Missä vaiheessa Kiinan harhaanjohtajat ymmärtävät ja huomaavat, että heidän keskuspankkinsa toimii heitä vastaan?

Itse asiassa parempi kysymys on: milloin euvostoliiton kansalaiset ymmärtävät ja huomaavat, ettei euvostoliiton keskuspankilla ole MITÄÄN tekemistä hintavakauden saatikka työllisyyden kanssa?

Ei kommentteja: