3.5.2010

Taikatemppu?

ECB Scraps Greek Debt Collateral Rules Indefinitely (Update2)
The European Central Bank said it will accept all Greek government debt as collateral when lending to banks, indefinitely suspending minimum credit-rating thresholds to support a 110 billion-euro ($145 billion) bailout of the debt-strapped nation. 
...
Huono Suomennos:
Euvostoliiton keskuspankki sanoi, että se hyväksyy kaiken Kreikan valtion velan pankkien luotonannon vakuudeksi, toistaiseksi keskeyttäen luottoluokituksien rajat tukeakseen 110 miljardin euron (145 miljardin dollarin "pelastuspakettia" tälle velasta kärsivälle maalle.
...
Tätä se euvostoliiton keskuspankin "vakuuspolitiikan" muuttaminen tarkoitti.
Harhaanjohtajat muuttivat vessapaperin täysin käyväksi rahaksi.
Jos et ymmärtänyt, niin väännetäänpäs rautalangasta:
Herra Kani löytää roskapöntöstä vanhan hesarin (= Kreikan valtion velkakirja), kävelee euvostoliiton keskuspankin tiskille ja pyytää lainaa.
Keskuspankin täti kysyy vakuuksia lainalle ja Herra Kani lyö tiskiin vanhan hesarin. Tämä kelpaa tädille vakuudeksi, koska "vakuuspolitiikka" määrää niin ja myöntää Herra Kanille lainan.

Harhaanjohtajilla on todella kova tahtotila pitää velkapyramidiponzi pyörimässä. Todella kova. Nähtäväksi jää, että kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään.

Nooh. Myönnettäköön, että on tämä parempi vaihtoehto kuin roskapankki tai pankkituki. Mutta eiköhän niidenkin aika vielä tule.

EDIT:
Ihanaa olla väärässä.
Huomaa, että piirakan keskellä on luku: 302.8 miljardia. Tämä luku tulee olemaan Kreikan "tukipaketin" koko ja harhaanjohtajien seuraava siirto on pankkien pelastaminen. 
(Ja siellähän se harhaanjohtajien seuraava siirto onkin!)
"Tukipaketin" koko onkin 110 miljardia euroa. Ei 302.8 miljardia euroa niin kuin väitin.
Pankit pelastettiin muuttamalla niiden taseissa kummittelevat Kreikan valtion vessapaperit riihikuivaksi käteiseksi.

1 kommentti:

ZeroHolic kirjoitti...

Vanhastaan vakuuspolitiikka tarkoitti että sulttaanin tai kuninkaan edustaja kirjoittaa lafkan nimissä velkakirjan, joka laskutetaan lafkan rahastolla. Suomeksi valtion bondit tarkoittavat kansalaisten työllä tai omaisuudella maksamaa velkaa, jonka valtio heidän edustajanaan kirjoittaa heidän puolestaan. Kreikkaa siis myydään ulkomaille.