3.5.2010

Suomen hyvinvointiyhteiskunta pelastetaan... tai ainakin sen työllisyys.

Näin Kreikka pelastetaan - "toinen tapa huonompi"
...
En suosittelisi tätä lainapakettia, jos tietäisin että toinen vaihtoehto olisi parempi. Mutta tiedän, että se toinen vaihtoehto on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan ja työllisyyden kannalta huomattavasti huonompi, Katainen sanoi Brysselissä.
...
Suomen valtio (yhteisö, jonka jäsen olet) lainaa Kreikkalaisille 1.5 miljardia euroa. Ja tämän pitäisi pelastaa Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan ja työllisyyden?
Voiko tämän selkeämmin kertoa, että taloutemme (euvostoliitto) perustuu 100% velalle ja velkapyramidiponzille?

Ja onhan tämä nyt ihan selvää, että Herra Katainen on pelastamassa Suomen eläkevakuutusyhtiöitä (mm. KEVA). Valitettavasti tällä ainoalla vaihtoehdolla Suomalaiset maksavat eläkkeensä kahdesti:
...
Suomalaiset ovat siis maksaneet palkastaan rahaa eläkeyhtiöille, jotka ovat sijoittaneet ne Kreikkaan. Tämän jälkeen suomalaiset maksavat palkastaan rahaa valtiolla, joka antaa rahat Kreikalle, jotta se voi palauttaa eläkeyhtiöiden rahat.

...
Eikä tämä tähän vielä lopu. Ei kerta kaikkiaan. Tämä ainoa vaihtoehto vain siirtää itse ongelmaa. Se ei korjaa sitä millään tavalla: Greece Bailed Out To Get In Even More Debt
...do note the black line, which shows the projected Debt/GDP ratio for the country as part of the bailout package.
...
Aivan käsittämättömän huono Suomennos:
...huomioi musta viiva, se näyttää Kreikan tulevan velka/BKT suhteen "pelastuspaketin" myötä.

Hieno on tämä ainoa vaihtoehto, mutta näin Suomen hyvinvointiyhteiskunta pelastetaan... tai ainakin sen työllisyys. Ehkä.

:)

Ei kommentteja: