10.5.2010

Euvostoliiton keskuspankki.

EKP taipui ostamaan valtionlainoja
Euroopan keskuspankki (EKP) lupasi osallistua velkakriisin torjumiseen ostamalla joukkovelkakirjoja.
...
EKP voi ostaa valtioiden velkakirjoja vain velkakirjamarkkinoilta eli se ei voi rahoittaa valtioita suoraan.
....
Samasta aiheesta: EKP alkaa ostaa valtioiden velkapapereita
...
Euroopan keskuspankki ilmoitti viime yönä heti EU:n vakautuspäätöksen jälkeen, että se ryhtyy ostamaan valtioiden ja yritysten joukkovelkakirjalainoja.
...

(Yritysten! Mitä ihmettä?)
Varsin loogista. Euvostoliiton keskuspankkia on erikseen kielletty lainoittamasta viranomaisia tai julkista sektoria. Tällä tavalla tämä kyseinen säädös voidaan kiertää hyvinkin oivalla tavalla.
Se mikä tästä hommasta tekee mielenkiintoisen on se, että euvostoliiton keskuspankista tuli rahantekoautomaatti: EKP aloittaa valtion velkakirjojen oston = painaa rahaa
Gosplan Inc.
...
EKP perustaa siis finanssitaloille täysin rajattoman rahantekoautomaatin aivan FED:in mallin mukaan. Se lainaa nollakorolla rahaa pankeille ja vipurahastoille jotka voivat ostaa niillä EU:n jäsenvaltioiden liikkeellelaskemia korkeakorkoisia velkakirjoja. Nämä velkakirjat voi myydä välittömästi takaisin EKP:lle nimellisarvostaan ja realisoida voitot. Sitten takaisin viereiselle luukulle lisää rahaa hakemaan.
...
Täytyyhän hyvä ponzi käynnissä pitää!

:)

EDIT:
Ilmeisesti näin on, että euvostoliiton keskuspankki ostaa myös yritystenkin velkakirjoja: ECB to Intervene in Bond Market to Fight Euro Crisis (Update2)
The European Central Bank said it will buy government and private bonds as part of an historic bid to stave off a sovereign-debt crisis that threatens to destroy the euro. 
...
Huono Suomennos:
Euvostoliiton keskuspankki sanoi, että se ostaa valtioiden ja yksityisten velkakirjoja osana historiallista huutokauppatarjousta jolla torjutaan valtioiden velkakriisia joka uhkaa tuhota euron.
....
Ihanaa lainata itseään:

Harhaanjohtajilla on todella kova tahtotila pitää velkapyramidiponzi pyörimässä. Todella kova. Nähtäväksi jää, että kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään.
(Taikatemppu?)

Ei kommentteja: