6.4.2010

Uusliberaaliset opit eivät puoluekirjaa kaipaa.

Katainen: Kokoomuksella ratkaisu hyvinvoinnin pelastamiseen
1. Nykyistä pidemmät työurat
2. Julkisen sektorin tuottavuuden kasvattaminen
3. Talouskasvua vahvistavat uudistukset.
...
4. Menosäästöt
5. Veronkorotukset
Tästä puuttuu kolme asiaa:
6. Korkojen nosto
7. Offshoring
8. Tuonti ylittää viennin
Ja Voilà! "Roadmap" (suunnitelma) Neofeodalismiin on valmis. Anteeksi mitä? Jussi sieltä takaa kysyy: miten niin?
Vastaus on yksinkertainen: Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Näin ollen: Raha tulee ennen työpaikkaa eli ostovoima = työpaikka. Tästä (em.) johtuen "roadmap" neofeodalisimiin menee näin: Tuottavuuden kasvattaminen (2) = vähemmän työpaikkoja = työttömyyttä. Verojen korotus (5) = ostovoiman / kilpailukyvyn aleneminen = työttömyyttä. Työttömyys = alentunut ostovoima = vähemmän kulutusta, joka yleensä kohdistuu halpatuontitavaroihin. Halpatuonti tuohoaa elinkeinon paikallisilta tuottajilta, elleivät ne kykene vastaamaan kilpailuun. Kilpailuun vastaaminen voi tapahtua offshoring:lla (7) tai tuottavuutta kasvattamalla (bump!). Offshoring = enemmän tuontia (8) ja vähemmän työpaikkoja = alentunut ostovoima = työttömyyttä. Korkojen nosto (6) tuhoaa ~1.5 miljoonan henkilön ostovoiman. Heidän tuloista menee jo nyt yksi kolmasosa tai jopa yli puolet lainanhoitokuluina pankeille = alentunut ostovoima = työttömyyttä.
Kohdat 3 ja 4 kuuluvat tavallaan yhteen.
Talouskasvua vahvistavat uudistukset tarkoittavat monopolikapitalistisien "linnakkeiden" luomista eli lisää yksityistämistä (Fortum, Destia, katsastuskonttorit jne), lisää tilaaja-tuottaja-mallia ja tietenkin elinkaarimallia (tämä on herkku!). Nämä aiheuttavat mm. hintojen kohoamisen sekä valtion tulojen supistumisen = valtion velkaantumista. Edellä mainittuja talouskasvua vahvistavia toimintoja tuetaan erillaisilla tukiaisilla mm  palkkatyön subventoimisella, joka mahdollistetaan siirtämällä rahaa muista verorahoilla toteutettavista toiminnoista esim. sosiaalietuisuuksista = menosäästöt.

Koko velkapyramidiponzi vedetään vessasta alas. Tämä voisi olla hieno asia, mutta tilalle on tulossa jotain vieläkin hirveämpää.
Kun edellä mainittu "roadmap" vedetään läpi aiheutetaan valtion kassaan korjaamaton alijäämä ("kestävyysvaje"). Tämä tulee aiheuttamaan Suomen tipahtamisen samanlaiseen saattohoitoon kuin Kreikka. Muutaman vuoden sisään voimme sanoa haikeat hyvästit eläkkeille, työttömyysturvalle, lomakorvauksille, ylityökorvauksille ja itse asiassa koko hyvinvointivaltiolle (jos sitä nyt enää muutamaan vuoteen on ollutkaan?), koska kaikki mahdolliset "verotulot" ohjataan valtion velkojen hoitoon. Ja koska-kerta-kun valtio ja yksityiset eivät voi lyhentää velkojaan yhtä aikaa on jomman kumman annettava periksi ja mentävä konkurssiin. Veikkaisin sitä, jolla ei ole verotusoikeutta.

Näin yksinkertaisesti Suomi ja Suomalaiset ottavat avosylin vastaan (ja jopa äänestävät sen puolesta) velkavankeuden eli Neofeodalismin, jossa työurien pituudella ei ole enään merkitystä (1). Joko teet töitä tai kuolet nälkään. Heh.
Mitä? Jaska sieltä kysyy, että töitä kenelle? No tietenkin niille rikkaille joihin edellä selitetty touhu ei vaikuta millään tavalla (heitä on muutama prosentti väestöstä).


Tätä on päättäväisesti lapsen askelin rakennettu viimeiset kaksikymmentävuotta. Täysin riippumatta siitä keitä eduskuntaan on äänestetty tai kuka (tai mikä) on hallituksen muodostanut.
Uusliberaaliset opit eivät puoluekirjaa kaipaa. Etkö ole vielä huomannut?

Ei kommentteja: