28.4.2010

Siltä ei voi piiloutua, sitä ei voi juosta karkuun.

Portugal Suffering Greek Contagion Pressures EU Bonds (Update4)
Portugal risks becoming the new Greece.
With a higher debt burden and a slower 10-year growth rate than Greece, Western Europe’s poorest country is being punished by investors as the sovereign debt crisis spreads.

...
Aivan järkyttävä Suomennos:
Portugalista on vaarassa tulla uusi Kreikka. Korkeammalla velkataakalla ja hitaammalla 10-vuoden kasvuvauhdilla kuin Kreikka, Länsi-Euroopan köyhintä maata rangaistaan sijoittajien toimesta kun valtioden velka kriisi leviää.
...
Leviää? Ei se ole leviämässä. Se on jo jokaisessa euvostoliiton maassa! Se on ominaisuus. Siltä ei voi piiloutua, sitä ei voi juosta karkuun. Se on velkaargh...
(Anteeksi)
Euvostoliiton maat tulevat kaatumaan kuin dominopalikat.
Mike "Mish" Shedlock jatkaa: Greek 2-year Yields Hit 18% on S&P Cut; Contagion Hits Portugal; Credit Swaps on Sovereign Debt at Record Highs; Blind Panic?
...
I do not think we have seen panic yet. However, we will see panic if contagion spreads to Spain or traders start questioning UK debt, or interest rates in Japan. All of those are possible and Spain is likely up next.
Huono Suomennos:
...
En usko, että olemme nähneet paniikkia vielä. Tulemme kuitenkin sitä näkemään jos tartuntaa leviää Espanjaan tai treidaajat alkavat kyseenalaistaa UK:n velkaa, tai korkojen Japanissa. Kaikki nämä ovat mahdollisia ja Espanja todennäköisesti vuorossa seuraavana.
Herra Kani on samaa mieltä Mish:n kanssa. Lukuunottamatta vertauskuvaa taudin leviämisestä, koska siitä ei ole kyse.
Ihanaa lainata itseään:
Tulemme näkemään melkoista turbulenssia velkakirjamarkkinoilla.
Kani olettaa, että sekin vähä raha joka liikkuu velkakirjapiireissä ja on vielä oikeiden "sijoittajien" (eikä vain ameriikan keskuspankin) lompakosta tulee siirtymään raaka-aineisiin.
Katsellaan. Pomppaisikohan kulta tuonne 3000 dollariin niin kuin lupailin.

(Kreikka ja valtionvelkakirjat.)
Suaapas nähärä mitä harhaanjohtajat keksivät.

Ei kommentteja: