10.4.2010

IMF ja Kreikka.

Nyt pitää hieman alustaa.
International Monetary Fund (IMF) Suomeksi Kansainvälinen valuuttarahasto luotiin noin 65 vuotta sitten ja sen tehtävänä on:
valvoa maailmanlaajuista rahoitusjärjestelmää tarkkailemalla ulkomaisia vaihtokursseja ja maksutaseita, ja antaa pyydettäessä teknistä ja taloudellista apua. Sen tavoite on loiventaa kansainvälisen finanssijärjestelmän markkinahäiriöitä ja tukea tilapäisiin rahoitusvaikeuksiin joutuneita jäsenvaltioita
G20 maat (se rikasversio) lainaavat rahaa IMF:lle. Tässä lista maista jotka ovat viimeisen parin vuoden aikana lainanneet rahaa IMF:lle.  (Sivuhuomio: Mistä ihmeestä Japani on riipinyt 100 miljardia dollaria IMF:lle?) Tämän jälkeen IMF lainaa rahaa eteenpäin niille maille jotka ovat joutuneet markkinavoimien höykkyyttämäksi. Eli IMF on olemassa sitä varten, että muut maat voivat auttaa ahdinkoon joutunutta maata vaikeiden aikojen yli.
Todellisuus on huomattavasti mielenkiintoisempi.
Valtiot lainaavat rahaa IMF:lle, että se voi muokata lainaehtojensa avulla (yleensä valuuttamarkkina keinottelun kautta) ahdinkoon joutuneen maan lainsäädännön suotuisaksi monikansallisten yhtiöiden valloitukselle.
Tätä varten IMF on luotu ja tämä on sen tarkoitus.
Nonih. Sepäs olikin kehno alustus. Eteenpäin!

Miksi Euvostoliiton keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet vastustaa IMF:n "apua" Kreikalle?
Siksi, koska IMF:n "apu" Kreikalle on merkki siitä, että työkalut velkapyramidiponzin ylläpitämiseksi ja hallitsemiseen ovat loppuneet.

Ei kommentteja: