5.2.2010

Mitä ihmettä kukaan luulee "stimuloivansa" velalla, joka on luotu tyhjästä?

 Jatkoa Tiukka taloudellinen "käkkäri" pysähdys?ja Ihmeellinen yhteensattumako? (Tiukka taloudellinen "käkkäri" pysähdys jatkuu.)

China Defaulting Loans Soar, Insolvency Lawyer Says (Update1)
Non-performing loans in China have risen into the “trillions of renminbi” because of poor lending practices, an insolvency lawyer said.
...
China’s government is tightening controls, including banks’ reserve ratios, to prevent record lending from fueling inflation.
...
Chinese banks issued a record 9.6 trillion yuan ($1.4 trillion) of new loans last year as part of a 4 trillion yuan stimulus package aimed at bolstering growth through the global financial crisis.
Huonosti Suomennettuna:
Huonojen lainjoen määrä on kasvanut triljooniin renminbeihin. Syynä on huonot lainaustavat ja maksukyvyttömyys. Kiinan hallitus on tiukentanut hallintaansa pankeista, sekä nostanut vakavaraisuusvaatimusta estääkseen inflaation syntymisen. Kiinalaiset pankit ovat lainanneet 9.6 triljoonaa yuania viimeisen muutaman vuoden aikana osana 4 triljoonan yuanin stimuluspakettia, jonka tarkoituksena on ollut tuke kasvua globaalin finanssikriisin aikana.
Ensimmäiseksi voisi kysyä, että mitä ihmettä kukaan luulee "stimuloivansa" velalla?
Toiseksi voisi sanoa, että onpas ihanaa kun pääsee lainaamaan itseään:
Ensin lainataan yrityksille ja yksityisille kirjanpitokikkailulla luotua rahaa jonka korot voidaan maksaa joko omasta tai toisen lainaamasta rahasta. Tämän jälkeen laitetaan lainahanat kiinni.
Tästä ei seuraa mitään muuta kuin velkapyramidiponzin kokoon kuivuminen, joka tarkoittaa käsittämätöntä konrkurssi aaltoa.
Mielenkiintoisinta tässä hommassa on se, että tätä samaa velkapyramidiponzia toteutetaan yli 150 maassa yhteiskuntajärjestelmästä riippumatta.

1 kommentti:

Mia kirjoitti...

Tämä nyt ei mielestäni ole järin nokkela video enkä siis yhdy siihen liittyviin kommentteihinkaan. Se on leikelty ilmiselvästi valheellisesti eikä haastattelija todella tiedä, mistä puhuu. Tottahan toki, pankit luottavat siihen, ettei jokainen maailman tallettaja marssi samaan aikaan nostamaan fyrkkiaan -miksi marssisikaan?! Ja miksi ihmeessä niiden pitäisi pitää holveissaan järjettömiä määriä cashia, kun valuuttaa käsitellään nykyaikana pääasiallisesti elektronisesti? Oletko itse marssinut pankkiin ja ollut saamatta talletuksiasi? Ja mun asuntolainani nostaessani mulla oli kivasti tilillä sekuntien verran se yli 100.000 eukkaa, jonka totisesti tiedän lainanneeni ja tulen maksamaan bäckiin. Aika reikäinen esitys.

Iloa ja tarkkasilmäisyyttä kevääseen,

Mia