22.2.2010

Eläkepommi on laskuvirhe, koska koko järjestelmä perustuu ponzi-huijaukselle.

Vaikuttajaryhmä: Onko eläkepommi laskuvirhe? | Uutiset | Iltalehti.fi
...
Ikäihmisten tulevaisuutta pohtinut vaikuttajaryhmä kyseenalaistaa synkät visiot. Kolumnisti, asiantuntija Jukka Relander katsoo, ettei laskelmissa ole huomioitu iäkkäiden positiivisia vaikutuksia kansantaloudelle.
- Eläkkeet palaavat tehokkaasti kiertoon, koska uusi eläkeläissukupolvi kuluttaa ja käyttää palveluita aiempia enemmän. Syntyy aivan uudenlaisia palveluyrityksiä, uskoo Relander.
...
Mainittuun vaikuttajaryhmään kuului varatuomari Eira Palin, Vanhus- ja lähimmäispalveluliiton puheenjohtaja Vappu Taipale ja akatemiatutkija Mika Pantzar. Ja tietenkin asiantuntija Jukka Relander.

Tuota tuota... Miten tämän nyt oikein sanoisi? Täydellistä hölynpölyä.
Yksikään vaikuttajaryhmä, komitea tai sen sellainen konklaavi (jos nyt näin voi kirjoittaa) ei ikinä, koskaan, tule pääsemään oikeaan johtopäätökseen tai lopputulokseen ennen kuin niihin osaa ottavat jäsenet ymmärtävät rahan velkana. Nyt näihin ryhmiin osallistuvat ihmiset luulevat, että raha on jotenkin itsestään selvä lähes automaattinen asia joka vain on olemassa. Tästä johtuen he esittävät täydellisen vääriä johtopäätöksiä.

Todellisuus on huomattavasti mielenkiintoisempi: Huoltosuhde on yhtäkuin ponzi-huijaus!
Eläkepommi on laskuvirhe, koska koko järjestelmä perustuu ponzi-huijauksen kaltaiselle mekanismille: 1/4 osaa maksettavista eläkkeistä tulee rahastoista. Loput maksavat ne jotka ovat n.y.t tänään töissä!
Työ riippuu rahasta. Ja rahaa saadaan vain ja ainoastaan lainaamalla.
Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Lainaaminen loppuu täsmälleen sinä hetkenä kun lainanhoitokulut "syövät" liikaa elämiseen tarkoitetusta rahasta. Kohta ei enään ole eläkkeitä jotka voisivat tehokkaasti palata kiertoon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö mitä Kani, epäilin tuota 3/4 osan osuutta työeläkemaksuista, joista siis maksetaan suoraan eläkettä. Otin selvää ja yllätyin. Totuus taitaa olla vielä mielenkiintoisempi?

http://www.etk.fi/Page.aspx?Section=42845&Item=64583

Katso sivua 9. Maksettuja eläkkeitä 16,8 miljardia. Työeläkemaksuja (työlliset, yrittäjät, maajussit)
yhteensä 16,8 miljardia?! Ymmärränkö oikein, eli ihan joka ainoa lati maksetuista eläkkäistä tuli työeläkemaksuista? Mehän istumme tämän perusteella vielä pahemmassa paskaläjässä kuin tajusinkaan?! Kun työttömyys tästä pahenee, meidän kyky maksaa jo nykyisiä eläkkeitä vaikeutuu = lisää velkaa CityGroupilta, JP Morganilta ja kumppaneilta, jotta voimme maksaa korkoja tyhjästä taiotusta rahasta Wall Streetin pojille 2,5 miljardia vuodessa. Nyt tarvitaan juotavaa... ja huomenna kauppaan ostamaan asuntovoitto rahoilla lisää kultaa ja hopeaa... prkl...

--Pietro

Ebolakani kirjoitti...

Eikä se lopu vielä tähän.

Jokaikinen sentti joka on rahastoitu, on itseasiassa sijoitettu valtionvelkakirjoihin ja osakkeisiin.

Bump.