26.1.2010

Venezuelalle taitaa käydä Argentiinat.

Chavez Currency ‘Burn’ Failing as $93 Billion Leaves Venezuela
Venezuelan President Hugo Chavez is selling dollars from central bank reserves for the first time in six years in what Goldman Sachs Group Inc. and Barclays Plc say is a futile bid to shore up the bolivar in unregulated trading. 
Eli Presidentti Chavez myy ns. reservidollareita keskuspankin holveista. Ok. Mikäs siinä, mutta kun Goverment und  Sachs sanoo, että "Resistance is futile" niin Kanin mielenkiinto herää.
The central bank, under orders from Chavez to “burn the hands” of speculators betting against the bolivar..
Chavez on määrännyt keskuspankin "polttamaan" Bolivaarilla (Venezuelan valuutta) spekuloijien kädet. Hmm...
The plan will fail because Chavez’s nationalizations and land seizures are prompting Venezuelans to pull money from the country, said Alberto Ramos, a Goldman Sachs economist. More than $93 billion has left the South American nation since 2005, according to the central bank’s capital account data.
Huonosti Suomennettuna: Chavezin suunnitelma tulee epäonnistumaan, koska hän on kansallistanut yhtiöitä ja ottanut haltuunsa maita, sanoo Goverment und Sachs:n ekonomisti Alberto Ramos.
“You have a problem that can’t be resolved by throwing reserves at it,” Ramos said in a phone interview from New York. Venezuelans “pay a huge premium to get their assets out of the country, out of the reach of the government, so that they can’t confiscate them,” he said. “Under that situation, $20 billion, $50 billion or $100 billion is not enough. The entire capital stock of the economy could leave.” 
Ramos jatkaa sanomalla suoraan, että sinulla (Chavez) on ongelma jota ei voi ratkaista nakkelemalla reservidollareita sitä kohti. Paikalliset maksavat isoja rahoja saadakseen omaisuutensa pois maasta (Venezuela) ja nykyisessä tilanteessa 100 miljardin dollarin pääomanpako ei ole tarpeeksi. Kaiken pääoman pitäisi lähteä taloudesta.

Jutussa on vielä muitakin aikasta mielenkiintoisia aspekteja, jotka asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin vain kun-ja-jos ymmärtää mitä Chavez on tehnyt viimeisien vuosien aikana.
Yksi asia tulee mieleen: Bolivaari tulee tuhoutumaan. Goverment und  Sachs on oikeassa. Chavez:lla ei ole niin paljoa dollareita, että hän voisi puolustaa Bolivaarin "arvoa". Goverment und Sachs:n yhteys ameriikan ihmemaan keskuspankkiin (FED) on tiedosssa ja erittäin hyvin dokumentoitu. Jos FED sekaantuu asiaan, niin yli 150 muun maan keskuspankit tulevat mukaan, eikä Bolivaarilla tule olemaan toivon hiventäkään.
Venezuelalle taitaa käydä Argentiinat.

Ei kommentteja: