25.1.2010

Meillä oli kapitalismi, josta vaivihkaa siirryimme Toverikapitalismiin, josta luontevasti olemme siirtymässä Neofeodalismiin.

Miksi Lama tulee syvenemään entisestään.
1. Raha, joka on lainattu ja kulutettu eteenpäin ei enää palaudu palkkoina kiertoon.
2. Raha, joka on lainattu ja kulutettu eteenpäin, on "tunneloitu" osakemarkkinoille ja veroparatiiseihin.
3. Edellä mainituista johtuen kierrossa oleva rahamäärä supistuu yksityisen/yritysten/kuntien/jne lainanhoidon (velanmaksu) takia.
4. Kaiken tuotettavan tavaran/palvelun hinta nousee pilviin.
Kolme syytä:
- Keinottelu raaka-aine markkinoilla (tänne "osakerahakin" tulee menemään kunhan "sijoittajat" tajuavat ettei reaalitaloudessa ole muuta kuin velkaa).
- Palkkojen aleneminen = verotulojen aleneminen = verojen nosto/subventoimisen väheneminen = kalliimmat tuotteet.
- Palkkojen aleneminen = vähemmän kulutusta = vähemmän rahaa yritykseen, jonka on pakko nostaa hintoja kasvaneen verotaakan/alenevan subvention takia. Velkaantuneiden yritysten hinnat tulevat nousemaan vieläkin korkeammalle, koska em. asiat kirjaimellisesti rampauttavat sen velanhoitokyvyn.
5. Työttömyys kirjaimellisesti ryöpsähtää silmille.
Kierrossa olevan rahamäärän supistumien = palkkojen aleneminen = ostovoiman aleneminen = vähemmän kulutusta = konkurssi = työttömyyttä yksityisellä sektorilla = vähemmän veroja = työttömyyttä julkisella sektorilla...
6. Koska kuluttajalla ei ole töitä, eivät pankit lainaa rahaa. Ja kun pankit eivät lainaa rahaa koko velkapyramidiponzi kuivuu kokoon, joka tarkoittaa niiden (pankkien) konkurssia. Kaikki kierrossa oleva "irtoraha” palaa takaisin pankkeihin. Pois lukien niiden rahat joilla on jo vtusti sitä ennestään.

Mitä siis on odotettavissa?
- Esim. kullan hinta nousee 3000$
- Kun konkurssiaalto on (jotakuinkin) ohi jokaikinen pankki on kansallistettu. Niitä syytetään kaiken näköisistä asioista, vaikka ne ovatkin toimineet "pelisääntöjen" mukaisesti. Tällä kertaa kansallistamisessa ei todellakaan ole tarkoituksena korjata mitään, vaan saada pankkien kartellimonopoli keskushallinnon (mikälie?) rautaiseen otteeseen.
- Kun raha alkaa siirtymään osakemarkkinoilta pois suurimmalle osalle jää myy-kortti käteen.
- Raaka-aine markkinoiden "ylikuumeneminen" aiheuttaa (kulutus)tuotannon pysähtymisen, joka loppujen lopuksi aiheuttaa talouden nollautumisen uudelle tasolleen.
- Korkojen raju nousu.

Kaikki tämä tarkoittaa keskipitkällä aikavälillä ~40-60% rakenteellista työttömyyttä (EU/USA).

Meillä oli kapitalismi, josta vaivihkaa siirryimme Toverikapitalismiin, josta luontevasti olemme siirtymässä Neofeodalismiin.
Kaikki tämä vain sen takia, koska raha "syntyy" tyhjästä velkana. Lainan myöntää yksityiset voittoa tavoittelevat osakeyhtiöt, jotka keräävät voittonsa koroista, jotka sinä maksat joko omastasi tai toisen lainaamasta rahasta.

Ei kommentteja: