12.3.2010

Vai, että oikein uusia asoita ja vielä laajempaa valmistelua.

Työurien pidentämistä jatketaan kolmikannassa
Hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat päättäneet jatkaa kolmikantaisesti työurien pidentämiseen ja talouskasvuun tähtäävää valmistelua. Työn pitäisi valmistua viimeistään syyskuun puoliväliin mennessä. 
...
Lisäksi hallitus ja järjestöt päättivät uutena asiana vielä laajemmasta valmistelusta ”kestävän talouskasvun ja työllisyyden ohjelman laatimiseksi”, jonka asialistalla on myös ostovoima. 
...
”Monet ovat peräänkuuluttaneet, että eivätkö nämä haasteet vaadi jonkinlaista yhteiskuntasopimusta. Sillä nimellä ei tässä olla liikkeellä, mutta voisi sanoa, että samassa ajattelussa.”
Haasteilla Vanhanen viittasi julkisen talouden kestävyysvajeeseen eli siihen, että tulevaisuudessa rahat eivät riitä nykyisten palvelujen pyörittämiseen ja etuuksien maksamiseen. 
Vai, että oikein kolmikantaisesti. Vai, että oikein uusia asoita ja vielä laajempaa valmistelua.
Juu ja joo.
Aloitetaanpas.
Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Raha tulee ennen työpaikkaa, koska kulutus luo työpaikan. Näin ollen talouskasvua ei voi olla ilman velkaa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei kestävää kasvua voi olla olemassa. On vain velkapyramidiponzi, joka loppujen lopuksi tuhoaa ympäristömme ja terveytemme. Julkisen talouden kestävyysvaje johtuu nimenomaan ostovoiman puutteesta (mistäs ne verot saadaan?). Ostovoima on taas täysin riippuvainen työpaikasta (ja toisin päin). Työpaikkoja ei ole, jos ei ole rahaa. Ennen kuin euro voidaan...
Bump! 
Huomaatko? Raha, raha, raha. Mitään muuta ongelmaa ei ole! Sairaus on rahan "syntymekanismi". Kaikki muu on vain oiretta tästä. Ennen kuin kukaan ei ala puhumaan rahareformista (ihan tosissaan), mitään oikeasti korjaavaa toimenpidettä ei tule eikä ole. Kaikki muutokset, jotka eivät koske millään tavalla rahan "syntymekanismiin" ovat turhia.

Yksi asia tässä on kaikkein älyttömin (nooh. ei nyt ihan kaikkein). Työnantajapuolen, jos minkä, pitäisi ymmärtää tämän velkapyramidiponzin toimintamekanismi. Mutta ei. Ei halaistua sanaa.
Onko tosiaankin näin, että ne kaikki (työnantajat, työmarkkinajärjestöt ja hallitus) ovat näin sokeita?


Ei kommentteja: