14.4.2012

Oletko koskaan ihmetellyt?

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi Uruguayssa tuotetuilla soijapavuilla ei ole suoraa vaihtoarvoa esimerkiksi Iranissa tuotettuun öljyyn? Tai miksi esimerkiksi Kanadassa tuotetulla alumiinilla ei ole suoraa vaihtoarvoa Suomessa tuotettuun nikkeliin?

Miksi markkinoilla jokainen tuote ensin vaihdetaan johonkin valuuttaan. Esimerkiksi Dollari, Jeni tai vaikkapa Euro. Ja vasta tämän jälkeen johonkin toiseen tuotteeseen?

Jotkut voisivat väittää, että näin tapahtuu siksi, koska se on hemmetin paljon kätevämpää. Valitettavasti Kani on eri mieltä tästä. Toisaalta onneksi näin, sillä muuten tätä juttua ei olisi olemassa. Heh!

Noh. Miksi markkinoilla ei vaihdeta esimerkiksi suolaa kultaan tai kuparia kumiin? Siksi, koska nykyisessä järjestelmässä ilman velkaa ei ole olemassa tuotantoa. Eli ennen kuin yksikään tuote tai palvelu on edes tarjottavissa mahdollisille asiakkaille, on sen hinnassa lainanhoitokustannuksia. Näin ollen markkinat eivät ole mitään muuta kuin paikka ansaita valuuttaa velkojen maksuun.

Mutta toimiakseen tällainen järjestelmä vaatii kysyntää (eli tarpeita).

Velkaan perustuva järjestelmä ei voi toimia, ellei suurin osa kansalaisista ole kykenemättömiä elättämään itseään esimerkiksi luonnonantimilla tai täysin tietämättömiä talon rakentamisen hienouksista. Ihmisten on oltava riippuvaisia järjestelmästä. Muuten se ei toimi. Ja erikoistuminen on mitä luonnollisin mekanismi saada ihmiset riippuvaisiksi itse järjestelmästä. Nimittäin erikoistuminen aiheuttaa tietämättömyyttä, eräänlaista uusavuttomuutta. Ja tämä on kysynnän ja tarjonnan "lain" moottori. Näin ollen:
Suurin osa markkinoilla nähtävästä tarjonnasta syntyy lainanhoitokustannuksista.

Suurin osa markkinoilla nähtävästä kysynnästä syntyy tietämättömyydestä.
Tämä selittää täysin sen, miksi-ja-miten nykyinen velkaan perustuva järjestelmä käynnistyi kunnolla vasta Toisen maailmansodan jälkeen.

Eikä tässä vielä kaikki (no ei tietenkään. Mitäs se nyt tällainen olisi?)!

Velka ajaa tuottajat, ammatinharjoittajat sekä sen sellaiset yhä vain ahtaammalle, samalla aiheuttaen mielenkiintoisia lieveilmiöitä. Kuten suunniteltu vanheneminen, tai

tai


ja samaan aikaan yksityisten (kuluttajien) velka ajaa heidät ostamaan yhä vain huonompia, heikompia sekä kehnompia tuotteita (ei millään pahalla Hong Kong tai Lidl).

Ja tämä tässä, oi rakas euvostoliittolainen veronmaksaja, selittää hevletisti asioita.

Tämä selittää sen, miksi eri tuotteiden turvallisuusmääräyksiä heikennetään koko ajan. Miksi luonnonsuojelusta ei välitetä. Miksi luonnonvaroja "raiskataan". Miksi supermarkettien hyllyt notkuvat kaikenlaista krääsää. Miksi ja miten "paskalait" syntyvät. Miksi kouluruoka on niin ala-arvoista (suurin osa ravintoloista käyttää täsmälleen samoja pakasteita). Ja niin edelleen (kierrättämisestä puhumattakaan).

Mikä yllättävintä. Tämä sama järjestely, tai järjestelmä, selittää myös erään toisen varsin mielenkiintoisen ilmiön. Nimittäin tämän:
BIS hallitsee keskuspankkeja. Se on "keskuspankkien keskuspankki".
Kaikki keskuspankit ovat kartellissa keskenään. Ne tekevät saumatonta yhteistyötä uskonnosta, yhteiskuntajärjestyksestä tai ihonväristä riippumatta. Keskuspankit hallitsevat paikallisia pankkeja.
Kaikki paikalliset pankit ovat kartellissa keskenään, koska niiden vakavaraisuusvaatimus on sama (BASEL -säännöstö).
Vakavaraisuusvaatimusta nostetaan tai lasketaan BIS:n suosituksien perusteella.
Se joka hallitsee vakavaraisuusvaatimusta, hallitsee lainaamista ja näin ollen itse rahaa.
Se joka hallitsee rahaa, hallitsee valtiota.
Ilman velkaa yli 150 maan talous ei yksinkertaisesti toimi. Yli 150 maassa ei ole tuotantoa ilman velkaa.

Ja niinpä nämä yli 150 maata pyörittävät valtavaa järjestelmää, jota (parempaa sanaa etsiessä) voisi kutsua velkapyramidiponzijärjestelmäksi (markkinat). Tässä järjestelmässä jokainen maa yrittää ylläpitää paikallisten pankkien pyörittämää velkapyramidiponzihuijausta myymällä mahdollisimman paljon krääsää johonkin toiseen maahan.

Tämä taas tarkoittaa sitä että se, joka hallitsee velkaa, hallitsee markkinoita ja päinvastoin. Näin ollen globaalissa taloudessa täytyy olla olemassa joku, joka ansaitsee "kymmenykset" jokaisesta globaalissa taloudessa toteutetusta transaktiosta.

Juuri tämän "jonkun" Herra Vrabel liitutaulullaan kuvailee (video ja vieläpä lontoon murteella).

Tämä selittää sen, miksi samat pankit tulevat vastaan mitä ihmeellisimmissä yhteyksissä. Sekä sen miksi ja miten jollakin on valtaa lähettää ameriikan ihmemaa sotimaan keskuspankkikartellin puolesta.

Joten, kun seuraavan kerran kun luet jotain tällaista: Verkkouutiset - Epäluottamus hallitukseen ajoi Italian korot uuteen huippuun
Markkinoiden näkemys oli RBC Capital Marketsin johtajan Peter Schaffrikin mukaan selvä: On varsin ilmeistä, että markkinat toivovat Berlusconin lähtevän, totesi hän.
tiedät, että siellä omistajasi käyttävät veto-oikeuttaan.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei! saisiko tarkennusta tähän?

http://www.bis.org/cbanks.htm käsittääkseni nuo kaikki bis:n sivuilla luetellut keskuspankit eivät kuitenkaan ole bis:n alaisuudessa.

bis:n jäseniä on noista vain osa. wikipedian mukaan 58 maan keskuspankit kuuluvat bis:n. http://en.wikipedia.org/wiki/Bank_for_International_Settlements#Members

Anonyymi kirjoitti...

Suuri herra Kani.
Olen pitkään seurannut erinomaisia tekstejäsi. Olen aistinut että kirjoituksesi juuttuvat jotenkin kriittisemmiksi, synkemmiksi ja toivon osuus pienenee...
Tapahtuuko jotain, olemmeko käännekohdassa, onko valmistautuminen NYT, jos ei yhteiskunta- ja valtiojärjestelmämme kykene toimimaan, niin mitä sitten?

Pieni lisäkysymys loivasti tähän kolumniin: onko Ormita-nimisessä yrityksessä yhtään ideaa (toimivat hieman WIR:in mukaisesti kansainvälisessä mittakaavassa)?

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tuohon hulluuteen ole juurikaan lisättävää. No tietysti se, että siirryttäisiin täysin setelittömään yhteiskuntaan. Näin saatais joka ikinen ihminen pankkien kontrollin alaisuuteen ja tekemään heille tiliä kaikesta transaktiosta. Aina kun jokin liikahtaa, saa siitä pankki osuutensa.

Ebolakani kirjoitti...

"hei! saisiko tarkennusta tähän?"

Keskuspankki on kuin avaruusalus.

Se ei todellakaan synny vahingossa. Sen toimintakuntoon saattaminen vaatii suunnittelua, aikaa sekä kärsivällisyyttä. Sen ylläpito vaatii ällisttävän monimutkaisen koneiston. Ja sillä on vain yksi tarkoitus.

Valitse täältä http://www.bis.org/cbanks.htm mikä tahansa keskuspankki ja otetaan selvää miten se toimii, mikä on sen tarkoitus ja miten sen toiminta liittyy keskuspankkikartelliin.

Ebolakani kirjoitti...

"Tapahtuuko jotain, olemmeko käännekohdassa, onko valmistautuminen NYT, jos ei yhteiskunta- ja valtiojärjestelmämme kykene toimimaan, niin mitä sitten?"

Tämä koko juttu on kuin suoraan Hegel:n oppikirjasta (http://ebolakani.blogspot.com/2011/07/ongelma-reaktio-ratkaisu.html). Joten kysymys enään onkin se, että mitä "he" tulevat esittämään ratkaisuna.

Ebolakani kirjoitti...

"No tietysti se, että siirryttäisiin täysin setelittömään yhteiskuntaan."

Me olemme jo setelittömässä yhteiskunnassa!

Setelit (kolikot puuttuvat) ovat vain ~9% kierrosta olevasta rahamäärästä.

Ja mikä hauskinta!

Jonkun on ensin lainattava pankista bittejä (ykkösiä/nollia) ennen kuin kukaan voi edes käyttää seteleitä ja kolikoita.

Wispie kirjoitti...

Ethän vaan poista tätä blogia, tai varsinkaan tätä tekstiä, jotta tiedän mitä selittää ystävilleni, kun pakkaan matkalaukut käteen ja lähden viljelemään perunamaata kainuun korpeen (ja ehkä vähän sillä samalla kuokalla sörkkimään niitä kaivoskoneita, jotka kumminkin sinne änkeevät)
Kuten tässä joku anonyymi jo sanoi, synkempään menee. Mutta saanen huomauttaa, että onhan tässä jo useampi kriittinen kaveri, kun kerta on näitä kommentoijiakin.
"Joitakin voi huijata kaiken aikaa, kaikkia jonkun aikaa, mutta kaikkia ei voi huijata kaiken aikaa" vai miten se meni.

Anonyymi kirjoitti...

Jews...

Ebolakani kirjoitti...

"Ethän vaan poista tätä blogia, tai varsinkaan tätä tekstiä, "

Kani on jo pidemmän aikaa odotellut, milloin Google itse poistaa tämän blogin johonkin syyhyn vedoten.

Anonyymi kirjoitti...

Joo saa nähä millon google poistaa hakutuloksista kaninkolon.

Kolmas näkemys poistettiin jo.

Tais osuta ja upota liian hyvin esim. tällaisilla teksteillä:

http://revisionistit.wordpress.com/2012/04/02/kuolettava-isku-valeopposition-sydameen/

Ebolakani kirjoitti...

"Kolmas näkemys poistettiin jo."

Kerro toki lisää? Miksi, miten ja kuinka?

Anonyymi kirjoitti...

Mietin ite tuosta vaihdanta taloudesta sitä, että eikös tuo ole aikamoinen ongelma, esimerkiksi nimen omaan R&D puolella ja lääkevalmistuksessa ja suunnittelussa sekä tutkimuksessa...

Kun varsinaista vaihdettavaa tuotetta ei ole moniin vuosiin lainkaan. Kehitystoiminta siis pysähtyisi täysin. :(

Siitä ei hyvä tulisi. Menisi muutama sata vuotta niin ihmispopulaatio vähenisi rajusti tautien takia!

Anonymous kirjoitti...

Blogia Kolmas näkemys ei ole poistettu. Se toimi äsken hyvin.
Muistini mukaan tämä on toinen kerta lyhyen ajan sisällä, kun joku sanoo jtk blogia poistetuksi vaikkei näin ole.

Ebolakani kirjoitti...

"Kun varsinaista vaihdettavaa tuotetta ei ole moniin vuosiin lainkaan. Kehitystoiminta siis pysähtyisi täysin. :( "

Taitaapi tällaiset jutut riippua ihan siitä miten asiat loppujen lopuksi järjestellään.

Anonyymi kirjoitti...

sori tarkoitin siis että poistettiin googlen hakutuloksista. Aiemmin googleen kolmas näkemys antoi ko. blogin ensimmäisenä hakutuloksena - ei enää