31.8.2011

Kannustaa niin muaan prkeelesti. Vol. 5

"Opiskelijat maksavat ruokaostoksensa pikavipeillä"
Luottotiedoton ei voi ostaa osamaksulla, hän ei voi saada vakuutusta, eikä puhelinliittymää. Asunnon vuokraaminen voi olla mahdotonta. Työnantaja voi vaatia, että luottotiedot ovat kunnossa. Usein työpaikkaa haetaan netin kautta pankkitunnuksilla.

Luottotiedottomalle ei aina avata pankkitunnuksia tai pankkitiliäkään.
Määritellään luottokelpoisuus
tarkoittaa luonnollisen henkilön, yhteisön tai yhtiön kykyä suoriutua taloudellisista velvoitteistaan. Luottokelpoisuuden taloudellistenvelvoitteitteinen määritelmä tarkoittaa entiteentin kykyä maksaa kyseisen entiteetin velka tai muutoin jatkaa toimintaansa ilman ulkopuolisten osapuolien vaateita.
Mikäli et ole luottokelpoinen, Sinut (melkein) erotetaan yhteiskunnasta. Et saa työtä, tai jos sitä saatkin, ei Sinulle voida maksaa palkkaa, koska et saa pankkitiliä. Et saa vuokra-asuntoa, puhelinta (no joo. Onhan tuo prepaid) ja niin edelleen. Kaikki tämä vain siksi, koska et ole luottokelpoinen.

Herra Kanin mielestä tämä on varsin loogista!

Reaalitalouden toiminta on 100% riippuvainen velasta ja velkaantumisesta. Mikäli et ole luottokelpoinen, eli et voi saada lainaa, Sinulta evätään muutama jopa perustuslakiin kirjattu oikeus.

Miksi näin?

Siksi, koska tässä järjestelmässä ei työpanoksellasi ole mitään merkitystä. On täysin sama kuinka paljon tai vähän työtä teet sillä kierrossa oleva rahamäärä ei kasva senttiäkään. Ainoastaan sillä rahamäärällä, jonka kykenet lainaamaan ja kiertoon kuluttamaan on merkitystä, koska tämä aiheuttaa talouskasvun. Ja tästä syystä luottokelpoisuus on tärkeämpää kuin (muutamat) perustuslakiin kirjatut oikeudet.
Tämä on kovin normaalia toimintaa Neofeodalismiin degeneroituvalta entiseltä hyvinvointiyhteiskunnalta.
(Kannustaa niin muaan prkeelesti.)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siinäpä pähkinänkuoressa! Hyvin sisäistetty ja ulostettu :)

Anonyymi kirjoitti...

Tehdään uusi luottokelpoisuusrekisteri. Se olisi kansanedustajista jotka ovat äänestäneet lakien puolesta niin, että se aiheuttaa ongelmia yhteiskunnassa. Tai jättää äänestämättä laista jolla poistettaisiin ongelma.

Tämä olisi helppoa, sillä kaikkia
uusia säännöksiä puntaroidaan ensin ministeriöissä taloudellisilta kannoilta. Samoin jos edustaja on valehdellut, tai tehnyt toista mitä vaalityössään luvannut, niin siitä luottohäiriömerkintä, koska ei tälläiseen henkilöön ole luottamista.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös luottokelpoisuus menetetä silloin, kun otat luottoa, etkä maksa sitä takaisin? Mikäs pakko se on? Kaikki ovat syntyneet luottokelpoisina ja sellaisina pysyvät, elleivät tosiaan ota jonkun rahoja ja jätä takaisinmaksua.

Raha vaihdon välineenä määrittelee palvelun arvon. Toki harmittaa että toisten työ katsotaan arvokkaammaksi kuin toisten, mutta onhan tuossa jotain perääkin.