31.8.2011

Velkakriisiä ei voi olla ilman pankkikriisiä (tai toisinpäin).

Voiko Eurooppa enää välttää uutta pankkikriisiä?
...
GaveKal pitää epävarmana, kykenevätkö EU:n talouspäättäjät enää ratkaisemaan eurovaltioiden velkakriisiä ilman, että kriisi kärjistyy ensin myös pankkikriisiksi.
...
Pankeilla on monopoli tuotteeseen nimeltä raha. Ne lainaavat tuotettaan kaikille sitä haluaville, mutta sillä ehdolla että se (lainattu tuote) palautetaan heille 100% takaisin plus korot, jota pidetään "tuotteen hintana". Korot on mahdollista maksaa täsmälleen sillä samalla tuotteella, jonka tuottamiseen niillä (pankeilla) on monopoli.

Nyt sitten, mietitäänpäs oikein kovasti kuka tai mikä tämän kriisin oikeasti aiheuttaa? Olet oikeassa. Pankkien pyörittämä velkapyramidiponzihuijaus. Eli velkakriisiä ei voi olla ilman pankkikriisiä (tai toisinpäin).

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin Kani, kaikki mitä ympärilläsi näet, on tehty/rakennettu velalla. Koko länsimainen kulttuuri on rakennettu velalla. Voi voi voi kun meillä menee huonosti. Olisipa meillä vielä vaihdanta talous niin ei tarvitsisi itkeä pankkien koroista :) Ei, nyt tiedän otetaan pankeilta valta pois, ei anneta niiden luoda rahaa (velalla tietenkin) annetaan se valta poliitikoille niin hyvä tulee. Buahahahaaaaa.... Kani kasva aikuiseksi.

Ebolakani kirjoitti...

"Kani kasva aikuiseksi."

Jos aikuiseksi kasvaminen vaatii sitä, että laitan aivoni narikkaan, niinkuin Sinä, niin ei kiitos.

Kaptah kirjoitti...

Ei sitä valtaa tarvitse politikoille antaa, vaan henkilölle, joka kykyenee selittämään rahan syntyprosessin suorassa televisiolähetyksessä "kiihkoilematta". Vain siten voimme olla varmoja että ko. henkilö tietää mitä tekee.

Suomenvaltio, voisi itsenäisenä valitona luoda korotonta rahaa liikepankkien ohtse yhteiskunnan rakenteita ylläpitävään toimintaan, esim rautatie- ja tieverkoston uusimiseen ja ylläpittoon, sairaaloiden modernisoimiseen ja sitä rataa. Tosin sillä edellytyksellä, että ko. toiminta tulisi olla täysin läpinäkyvää ja kyseisiin hankkeisiin osallistuvien henkilöiden ja yrityksien jääviydet ja sidonnaisuudet tulisi selvittää viimeisen päälle. Tällöin voimme olla varmoja ettei tapahdu "kovin suurta kusetusta" politikointia / kotiinpäin vetämistä.

Minusta tässäkin asiassa tulisi löytää se kultainen keskitie, eli olemassa tulisi olla niin korotonta ja velatonta kuin velallista ja korollista "onko tuo ymmärrettävästi kirjoitettu?". Kumpaakin tarvitaan. Nyt ääripäät tappelevat keskenään.

Nykyinen rahajärjestelmä on sellaista... hmmm "I want to believe". Spooky Mul... eiku money. Yhteiskunnan kannalta, näin perustavaa laatua oleva järjestelmä, EI saisi olla uskon varassa.

Nykyinen rahajärjelstelmä rankaisee pahiten siihen uskovia "velallisia", kerrassaan saatanallinen keksintö. Nyt kun paska osuu tuulettimeen oikein kunnolla, niin onko tavallisella velallisella mitään vastaan sanomista??

Olipas taas jäänä vuodatus. Moro...

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi on pankissa töissä, tai siis on vielä vähän aikaa. Bye bye ja nauti länsimaisesta kulttuuristasi (ponzi)kun vielä pystyt.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, noin varmaan ajateltiin 1920-1930 luvun Saksassakin. Saksa on kuitenkin yksi kehittyneimmistä yhteiskunnista tänään. Tää blogi tuo mieleen uskonnolliset ryhmät ... maailmanloppu tulee milloin mikäkin päivä ja kun tuo päivä on mennyt, eikä maailmanloppua tullutkaan, ennustetaan uutta.

Tietenkin jos länsimainen hyvinvoiti ei kelpaa, tervemenoa viidakkoon sieltä voit löytää kansan joka ei käytä rahaa eikä ota siitä korkoa.

Asiat on euroopassa olleet joskus pahemminkin solmussa kuin nyt ja katsokaa ympärille. Meillä on asiat paaaaaljon paremmin kuin ennen. Tänääkin Nokia salkkuni viherrys lisääntyi ++++ on mukavasti.

Parempi olisi kun kävisitte ostamassa Noksun luurin ja velalla tietenkin, niin saatais lisää rahaa kiertoon :)

Terv. velalla rikastunut

Ebolakani kirjoitti...

Terv. velalla rikastunut


Ole hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

"Velalla rikastunut" ei sitten ole juurikaan järjellä rikastunut,vai onko niin että lääkitys ei ole oikein natsannut?

Aina voi vaihtaa...

http://www.theartoftatiana.com/blog/uploaded_images/DrFeelGoodPills-734118.jpg