4.3.2010

Varsin loogista.

‘Greek Roadblock’ Complicates Trichet’s Exit Strategy (Update1)
...ECB officials will today debate whether to slow the withdrawal of emergency measures used to fight the global financial slump. While President Jean-Claude Trichet says Greece won’t get special treatment...
...
Trichet is facing the biggest crisis in the euro’s 11-year history just as the ECB tries to mop up the unlimited liquidity pumped into the economy last year.
...
Trichet told reporters on Jan. 14 that “no government, no state can expect any special treatment from us,”
Huono suomennos:
Euvostoliiton keskuspankin edustajat väittelevät tänään siitä, että pitäisikö hätätoimenpiteistä, joilla taisteltiin globaalia talousromahdusta vastaan, perääntymistä hidastaa. Samaan aikaan Jean-Claude Trichet sanoo, että Kreikka ei tule saamaan mitään erikoiskohtelua.
..
Trichet on kohtaamassa suurimman kriisin euron 11-vuotisen historian aikana juuri kun euvostoliiton keskuspankki aikoo siivota rajoittamattoman likvideetin, joka pumpattiin talouteen viimevuonna.
...
Trichet kertoi reporttereille, että "yksikään hallitus, tai valtio ei voi olettaa saavansa minkäänlaista erikoiskohtelua meiltä."
Pumppaaminen on synonyymi lainaamiselle.
Kaiken kaikkiaan koko touhu on varsin loogista. Euvostoliitossa keskuspankkia on erikseen kielletty lainoittamasta viranomaisia tai julkista sektoria. Näin ollen pankkien pelastaminen oli ainoa toimenpide, joka on tehty järjestelmäkriisin (=lama) alkamisen jälkeen.

Mitä tahansa EKP:n hipit keksivätkin, sillä tulee olemaan dramaattisia ja ennen kaikkea negatiivisia vaikutuksia (reaali)talouteen.

Ei kommentteja: