10.3.2010

Missä se päämarkkina-alue oikein on?

 "Pieni joukko kiristää yhteiskuntaa"
- Ahtaajien lakko jouduttaa teknologiateollisuuden tuotannon siirtymistä Suomesta. Miksi omin voimin romutetaan olemassa olevaa systeemiä, ihmettelee Gustavson.
Hän kummeksuu tilannetta, jossa pieni ydinjoukko kiristää koko yhteiskuntaa. Gustavson vaatii hallitukselta toimia, jos sovitteluratkaisua ei heti synny. 
...
- Jos ay-liikkeelle sallitaan monopoliasema, pitää hyväksyä, että on jotain pakkokeinoja.
Voi, voi.
Teknologiateollisuus, laivateollisuus, paperi.. mikä teollisuudenala ei olisi lähdössä pois Suomesta?
Ne ovat kaikki liikekannalla ja siirtämässä toimintoja/tuotantoa halpatuotantomaihin. Miksi? Voittojen takia tietenkin! Mutta tällä ei ole merkitystä. Loppujen lopuksi ne kaikki menevät konkurssiin. Syy on varsin yksinkertainen: Samalla kun ameriikasta ja euvostoliitosta siirretään työpaikkoja muualle, niin samalla katoaa ostovoimakin. Tämä tarkoittaa sitä, että nämä teollisuuden alat ovat kirjaimellisesti sahaamassa itseään jalkaan. Luulevatko ne (yritykset), että (esim.) Intiasta löytyy läheskään samankaltaisia markkinoita kuin ameriikasta ja/tai euvostoliitosta? Ei muuten löydy. Juu-ja-joo. Onhan Intiassa yli miljardi hippiä, mutta millä ne näitä tuotteita ostavat? Tyypit ansaitsevat keskimäärin 1000$ per kuukausi. Entäs Kiina? Keskimäärin 700$ kuukausi. Ja tämän lisäksi molemissa maissa tuloerojen suurus on jotain ihan käsittämätöntä.

Yritysten johtajien (ja omistajien) kannattaisi miettiä pieni hetki, että missä se päämarkkina-alue oikein on? Millä, miten ja mistä saadulla rahalla ihmiset heidän tuotteitaan ostavat? Sinä kauniina hetkenä kun he tämän ymmärtävät, he tajuavat sen, ettei Ay-liike todellakaan Se yhteiskuntaa kiristävä ydinjoukko. Se ydinjoukko löytyy yllättäen täysin muualta.
Annan vihjeen: Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).

Ei kommentteja: