20.12.2011

Keskuspankin "itsenäisyys" on 100% kusetus

Europe Is Now Officially Bazooko's Circus - Italy To Provide €23.5 Billion In IMF Cash To Bailout Italy
Otsikkon huono Suomennos: Eurooppa on nyt virallisesti Bazookon sirkus - Italia toimitti 23.5 miljardia euroa IMF:lle pelastaakseen Italian.
(kuvassa eri maiden IMF:lle suorittamat "lahjoitukset".)

Italia, maa joka on konkurssissa, lainasi IMF:lle ~23 miljardia euroa lainatakseen ne siltä myöhemmässä vaiheessa takaisin.

Järjetöntä? Hulluutta? Ei, ei todellakaan. Odotappas kun selitän: Katainen: Suomi vahvistaa IMF:ää 3,8 miljardilla
Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Suomen osuus Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) vahvistamisesta on 3,8 miljardia euroa. Raha on lainaa Suomen Pankista valuuttarahastolle, eli raha ei tule valtion budjettivaroista.
On todennäköistä, että muiden maiden kohdalla järjestely on vastaavanlainen. Toisin sanoen:
Valtion keskuspankki lainasi rahaa IMF:lle. Tämän jälkeen IMF tulee lainaamaan lainaamansa rahat pankkien pyörittämän velkapyramidiponzihuijauksen takia taloudelliseen ahdinkoon ajautuneelle valtiolle takaisin.
Esitetäänpäs pari kysymystä?

Kuka takaa keskuspankin rahoituksen? Sinä, oi rakas veronmaksaja.
Kuka takaa IMF:n rahoituksen? Sinä, oi rakas veronmaksaja. 
Kuka takaa valtion rahoituksen? Sinä, oi rakas veronmaksaja.

Joten, miksi keskuspankki lainaa rahaa IMF:lle? Miksi keskuspankki ei lainaa rahaa suoraan valtiolle? Vastaus on ällistyttävän yksinkertainen. Pieni alustus on paikallaan.
Suomen (keskus)pankki, euvostoliiton keskuspankki ja yli 150 muun maan vastaavat ovat "itsenäisiä".
Yhteinen raha ja itsenäiset keskuspankit tarpeen

EKP:n erillisyys muusta päätöksentekojärjestelmästä, sen itsenäisyys, on tärkeää myös siksi, että rahapolitiikkaa voidaan toteuttaa onnistuneesti. Eurojärjestelmän ja yhteisen rahapolitiikan yksi kulmakivistä on, että sekä EKP että järjestelmään kuuluvat keskuspankit ovat itsenäisiä.
"Muulla päätöksentekojärjestelmällä" kirjoittaja tarkoittaa edustuksellisen demokratian, kommunismin tai minkä tahansa muun yhteiskuntajärjestyksen päätöksentekojärjestelmää.
...
Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen hallitus, eduskunta ja sen kansalaiset ovat pankkijärjestelmän loppukäyttäjiä.
...
Olipas huono alustus. Eteenpäin.

Keskuspankin ei oleteta sanelevan sisäpolitiikkaa, koska se on "riippumaton" ja erillään muusta päätöksentekojärjestelmästä (rahapolitiikka on talouspolitiikkaa ja päinvastoin. Näiden erottaminen toisistaan on huijausta. Ja näin ollen keskuspankin "itsenäisyys" on 100% kusetus). Mutta IMF:ää ei tällainen rajoitus purista. Eli kun Suomen (keskus)pankki lainasi rahaa IMF:lle, se tuki politiikkaa, joka on linjassa IMF:n lainaehtojen kanssa.

Toisin sanoen 13 eri keskuspankkia kusi maansa parlamentaarisen järjestelmän aamiaismuroihin.

Keskuspankit käytännöllisesti katsoen näyttivät keskisormea maansa yhteiskuntajärjestelmälle, joka tullaan ylikävelemään IMF:n lainaehtojen myötä.

3 kommenttia:

Siperia opettaa kirjoitti...

Noin se päätösvalta lähtee kansallisvaltioista... johonkin.

Tervetuloa uus-maaorjuus.

Anonyymi kirjoitti...

Kanadasta kuuluu kummia:
Bank of Canada Challenged in Legal Action: "Restore the Use of the Bank of Canada for Canadians", http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=28292
"...to restore the use of the Bank of Canada to its original purpose, by exercising its public statutory duty and responsibility. That purpose includes making interest free loans to municipal/provincial/federal governments for “human capital” expenditures (education, health, other social services) and /or infrastructure expenditures..." "... that the defendants (officials) are unwittingly and /or wittingly, in varying degrees, knowledge and intent engaged in a conspiracy, along with the BIS, FSB, IMF to render impotent the Bank of Canada Act as well as Canadian sovereignty over financial, monetary, and socio-economic policy, and bypass the sovereign rule of Canada through its Parliament by means of banking and financial systems..."

Anonyymi kirjoitti...

Mutta näinhän sen pitääkin mennä, pankkiirit on kartellissa keskenään ja voittajia ovat velkojat eli pankkiirit. Tämä menee agendan (planin) mukaan ihan oikein pankkien näkökulmasta. On ne veijareita. Ainoa keino on saada homma romahtamaan, muutenhan pankit vie tuhkatkin pesästä ja omistavat koko maapallon. Miinuksena romahduksessa paljon casualteja.