25.11.2011

Elvistä lainatakseni

"Suomen kannattaa sanoa ei eurobondeille"
”Suomen ei kannata mennä mukaan eurobondeihin. Järjestelmän hyödyt ovat kyseenalaisia, mutta kustannukset selviä. Suomi joutuisi maksamaan yhteisistä velkakirjoista kovan hinnan sekä poliittisesti että rahallisesti”, summaa valtiotieteen tohtori Peter Nyberg ajatuksensa.
...
Six-packissä ei sellaisenaan ole mitään järkeä, mutta kun mukaan otetaan eurobondit. Elvistä lainatakseni: Ooh mama. Yhdessä ne täyttävät selkeän tarkoituksen.

Euvostoliiton komissio saa six-packin avulla (plus muilla valtuuksilla) täyden velvollisuuden sekä oikeuden "holhota" mitä tahansa euvostoliiton valtiota.

Eurobondien avulla komissio saa myös hallintaansa kukkaron nyörit.

Esimerkiksi Suomessa tällainen tarkoittaa sosiaaliturvajärjestelmän lopettamista sellaisenaan, koska se on liian "kallista" ylläpitää. Julkisen sektorin leikkauksia sekä tietenkin yksityistämistä.

Mutta tästä koko touhusta puuttuu jotain. Ja se jotain on tulossa kunhan harhaanjohtajat saavat väännettyä uudet ehdotukset ja muutokset euvostoliiton perustussopimukseen.

Herra Kanilla on sellainen kutina, että sieltä on tulossa sellaista tauhkaa, ettei edes herra Niinistö kehtaa niitä vakavalla naamalla tukea saatikka suositella (herra Stubb onkin sitten täysin toinen asia).

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä lainahuutokaupathan ovat mielenkiintoisia tapahtumia:

""Pian Latin pelot väistyvät. Jo puolessatoista tunnissa kasassa on niin paljon hyviä tarjouksia, että Valtiokonttori voi lyödä lainan hinnan lukkoon. Se on kuusi pistettä, 0,06 prosenttia. Sillä irtoaa neljä miljardia euroa. Pankit saavat vaivojensa palkaksi 0,175 prosenttia lainasummasta, seitsemän miljoonaa euroa."


http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/nain-suomi-otti-4-miljardia-velkaa-eraana-tiistaina


Siis sen lisäksi, että valtio lainaa rahaa pankeilta korolla, niin siitä lainahuutokaupasta pitää vielä erikseen maksaa 0.175 prosenttia lainasummasta.

Aika monta tietokonetta, exceliä ja kirjanpitäjää noillakin rahoilla saisi, joilla tuon saman operaation voisi hoitaa ja ottaa vaikka korotonta lainaa.