18.6.2011

Lasketaan.

Kunniaton velka - ministerivastuu, petokset ja kansakuntien turmio
Jyrki Kataisen kansainvälisiltä pankeilta maallemme ottamat velkavastuut eivät hyödytä tai auta suomalaisia mitenkään. Päinvastoin, valtionvelka kasvaa ja maksukykymme heikkenee koska velat ylittävät suomalaisten maksukyvyn niin että veronmaksajat joutuvat alentamaan terveydenhoitoaan, asumistasoaan, ravitsemustaan jne. dramaattisesti jotta kykenisivät maksamaan edes osan veloista.
Lasketaan.

Jokainen euro, joka velkakirjoilla Suomeen lainataan poistuu täältä vieden (vähintään) 20 senttiä mukanaan.
+
Viimeisen kaksikymmentä vuotta järjestelmää on "uudistettu" uusliberaalisilla uudistuksilla, joiden ainoana tarkoituksena on "pumpata" enemmän ja yhä enemmän rahaa hyvin pienelle porukalle.
+
Rahajärjestelmämme on pohjimmiltaan nollasummapeli.
=
IMF kertoo Suomalaisille minkälaisiin lukuihin PISA-kokeessa ja elinajanodotteessa täytyy tähdätä, että velka saadaan maksetuksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ratkaisu on velaton raha ja inflaatio, joka siitä väkisinkin seuraa. Ai kun ne vanhat kunnon markka-ajat palaisivat takaisin. Silloin ihmiset saivat joka vuosi 5-8% palkankorotuksen, pankkilainan korko oli 15% ja laina oli maksettu 12 vuodessa pois. Nyt on yksityisen antamasta velasta syntynyt euro ja inflaatio kämäset 2-3% ja asuntolainan korot samaa luokkaa, mutta laina on maksettu vasta 22 vuoden jälkeen. Euro on tosiaan tuonut meille iloa ja vaurautta. Ja pöh. Inflaatiota ja palkankorotusta peliin ja äkkiä.

Ebolakani kirjoitti...

"Ratkaisu on velaton raha ja inflaatio, joka siitä väkisinkin seuraa."

Ensimmäiseksi, inflaatio lasketaan näin: Asetetaan indeksi=100 esim. vuoden 2005 hintojen mukaan (eli indeksi 2005=100) ja se on siinä.

Nyt sitten herää yksi kysymys: Mitä ihmettä tällaisella mekanismilla oikein haetaan? Mikä on sen tarkoitus?

Toiseksi, rahan "arvon" heikkeneminen ei vähennä/kasvata velkasi määrää, ellei seuraavat kaksi asiaa pidä paikkansa:
1. Korot nousevat
2. ottamasi velka "arvotetaan" ulkomaalaisessa valuutassa.

Joten...

Mikä onkaan se inflaatio, joka seuraa velattoman rahan perässä?