15.6.2011

Kun pankki lainaa rahaa, mistä se ne (lainaamansa rahat) saa?

Aloitetaanpas parilla (edelleenkin kiistämättömällä) faktalla.

Rahan kierto alkaa vasta sitten, kun joku menee pankkiin, lainaa sieltä rahaa ja kuluttaa sen eteenpäin
. Suomeksi sanottuna: Se raha, joka Sinulle maksetaan menetetystä vapaa-ajasta, on jonkun ottamaa ja kiertoon kuluttamaa velkaa. Rautalangasta väännettynä: Työstä saa palkaksi jonkun lainaamaa ja kiertoon kuluttamaa velkaa.

Pankeilla on monopoli tuotteeseen nimeltä raha. Ne lainaavat tuotettaan kaikille sitä haluaville, mutta sillä ehdolla että se (lainattu tuote) palautetaan heille 100% takaisin plus korot, jota pidetään "tuotteen hintana". Korot on mahdollista maksaa täsmälleen sillä samalla tuotteella, jonka tuottamiseen niillä (pankeilla) on monopoli. Mikäli joku muu tuottaa tuotetta nimeltään raha, joutuu vankilaan.

Nonih, nyt kun olet sisäistänyt edelliset faktat, kävele pankkiin. Mihin tahansa pankkiin. Ja kysy virkailijalta seuraava kysymys:
Kun pankki lainaa rahaa, mistä se ne (lainaamansa rahat) saa?
Herra Kani väittää, että saat vastaukseksi jotain seuraavankaltaista:
- Lainattava raha hankitaan rahamarkkinoilta (euribor).
- Lainattava raha "syntyy" maturiteettitransformaation kautta. Eli pankki muuttaa lyhtyaikaisia talletuksia pitkäaikaisiksi lainoiksi.
- Lainattava raha lainataan keskuspankilta.
- Pankki on vastaanottanut rahaa talletuksena, josta se maksaa tallettajalle palkkioksi korkoa, joka rahoitetaan lainaamalla rahoja niitä tarvitseville vähän korkeampaa korkoa käyttäen.
- Lainattava rahamäärä vastaa vakuudeksi laitettavan omaisuuden sen hetkistä jälleenmyyntiarvoa. Eli raha syntyy "tavallaan" "tyhjästä", kun pankki myöntää luottoa.
- Lainattava raha lainataan pankin omasta "lompakosta".
Ja niin edelleen...

Älykkäimmät huomasivat jo, että jokaisessa vastauksessa on jotain yhteistä. Yhteistä vastauksissa on se, että jokaisessa niistä pankki lainaa vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman. Ja tästä johtuen sinne (pankkiin) on palautettava enemmän, kuin sieltä on lainattu.

Tämä tarkoittaa sitä, että pankkien ydinliiketoiminta perustuu ponzille!

Tarkemmin sanoen velkapyramidiponzihuijaukselle.

Ei kommentteja: