9.3.2011

On täysin sama ketä tai mitä äänestät.

Kiviniemi: Euromaan maksukyvyttömyys voi johtaa ketjureaktioon
Mari Kiviniemen mukaan talouspolitiikan koordinaatiossa olennaisinta ovat uskottavat sanktiot: uhkasakko ja markkinoiden asettama korkeampi korkotaso vastuutonta talouspolitiikkaa harjoittavalle maalle.
...

Tämä puolestaan kannustaa kaikkia maita vastuulliseen talouspolitiikkaan ja sijoittajia vastuulliseen lainanantoon nyt ja tulevaisuudessa.
...
Ensinnäkin, talouspolitiikka:
tarkoittaa julkisen vallan toimenpiteitä, joilla pyritään vaikuttamaan kansantalouden tilaan. Talouspolitiikka voidaan jakaa eri osa-alueisiin, joita ovat muun muassa finanssipolitiikka, rahapolitiikka, tulopolitiikka, valuuttakurssipolitiikka, ulkomaankauppapolitiikka, elinkeino- ja rakennepolitiikka sekä aluepolitiikka.
Suomeksi sanottuna talouspolitiikka vaikuttaa kaikkeen, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Ihan kaikkeen.

Toiseksi, talouspolitiikka koskee tavalla-tai-toisella rahaa. Ja jos rahaa saadaan vain "sijoittajilta", niin mitä luulet kuka päättää mihin ja miten sitä (rahaa) yhteiskunnassa käytetään. Eli kuka tulee päättämään, minkälaisessa yhteiskunnassa elämme. Niinpä niin. "Sijoittajat" tulevat päättämään sen. Jokainen talouspoliittinen toimenpide, joka ei tuota voittoa "sijoitukselle" on vastuutonta.

Eli mitä ihmettä Rouva Kiviniemi oikein sanoi? Hän sanoi, että on täysin sama ketä tai mitä äänestät. Tahdollasi ja toiveellasi ei tule olemaan mitään merkitystä... ellei se tuota voittoa "sijoitukselle".

Ei kommentteja: