22.2.2011

Sillä on nimikin.

Kova väite: ”Näin suomalaisia kontrolloidaan”
...
- Päällimmäiseksi on muodostunut tavoite kontrolloida ja ohjata ihmisiä toimimaan markkinamekanismien asettamien reunaehtojen mukaisesti. Valtionhallinnon eri tasoja ja sosiaaliturvajärjestelmää on muokattu tätä tarkoitusta varten, Kananen sanoo.
...
Uudet hierarkiat pohjoismaisilla työmarkkinoilla lisäävät tuloeroja
...
Helsingin yliopistossa tarkastettavasta väitöksestä käy ilmi, että uusi järjestys perustuu uusiin hierarkioihin ja kontrollimekanismeihin, joita on määrätietoisesti luotu talous- ja työmarkkinapolitiikan keinoin. Uusi järjestys lisää tuloeroja.
...
Yhteiskunnallinen kehitys on näin kulkenut hyvinvointivaltioiden ajan mahdollisuuksien tasa-arvosta kohti hierarkkista yhteiskuntajärjestystä, jossa yhteiskunnan enemmistön toimintamahdollisuudet kapenevat ja jossa harvoilla onnekkailla on turvatut elinolosuhteet.
...
Tällä touhulla on nimikin: uusliberalismiUusliberalismi on ideologia, jonka keinoilla yhteiskunta saadaan degeneroitumaan Neofeodaaliseksi. Tätä "uutta järjestystä" on päättäväisesti, lapsen askelin, rakennettu viimeiset kaksikymmentävuotta. Täysin riippumatta siitä keitä eduskuntaan on äänestetty tai kuka (tai mikä) on hallituksen muodostanut.

Anteeksi mitä?
Jussi sieltä takaa kysyy, että miten?
Vastaus on äärimmäisen yksinkertainen. Neljän vuoden välein eduskunta vaihtuu (melkein) kokonaan. Myös hallituskin vaihtuu... Presidenttikin vaihtuu aina silloin tällöin. Ketkä pysyvät? Virkamiehet. (Foliohattu päähän, vie!)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tämän takia äänestänkin persuja. Siellä on nyt ainakin yksi älykäs tyyppi, joka osaa kysenalaistaa rahaopit. Se on jo ollut tiedossa, että ministeriöiden virkamiehethän ne koostaa datan, jota syötetään uunoille kansanedustajille, joilla ei ole älyllistä mahkua ajatella asioita laajemmin. Jos nyt Paavalniemi saisi persuihin taottua järkeä, niin olisi meillä edes yksi puolue, jossa jotain toivoa löytyy.

misterjukka kirjoitti...

Joo olen huomannut ihmeellisen lasikaton (lue palkka-katon), teen suunnitteluinsinöörin töitä, kun tästä maasta ei löydy yhtään työtöntä tämän erikoisalan osaajaa työttömänä, mutta palkka katto on kuitenkin asetettu minulle koulutuksen mukaan.
Palkkaus on minulla korkein mahdollinen sähköalan tessin mukaan, siis palkkaluokka 8, vaikka vastaavista hommista insinöörikoulutuksen saanut saa tuplasti enempi.

Tämä on tätä nykyaikaa, kun insinöörin osaamista (ilman vastaavaa koulutusta) edellytetään työpaikan saamisen ehtona, mutta palkkaus on alemman toimihenkilön tasolla.

Tässä maassa on ihan selvästi kahden kerroksen väkeä, terveisin tämän alakerroksen juippi.

Ebolakani kirjoitti...

"Juuri tämän takia äänestänkin persuja..."

Edustuksellisessa demokratiassa Sinun äänelläsi ei ole mitään merkitystä.

Ebolakani kirjoitti...

misterjukka...

Niinpä niin.

Ja jos asiaa oikein tarkkaan ajattelee: Työn määrää ei suhteuteta palkkaan. Vain koulutustaso suhteutetaan.

Tässä on se "lasikatto".

Tästä on vttumainen murtautua ulos, koska se vaatisi usean vuoden koulutusjakson, joka taas työtä tekevälle melkein mahdoton yhtälö.