29.3.2010

Herra Liikanen toistelee uusliberalismin oppeja varsin sujuvasti.

Alhaiset korot ovat helpottaneet taloustaantumaa, mutta kotitalouksien ja yrittäjien ei pidä perustaa tulevaisuudensuunnitelmiaan niiden varaan, varoittaa Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen.
...
Liikanen tarkoittaa rakenteiden uudistamisella työurien pidentämistä, luovuutta tuottavuuden lisäämiseksi sekä yhteisymmärrystä, jolla palkkojen kehitys mitoitetaan kilpailukyvyn mukaisesti.
Voiko tämän selkeämmin kertoa, että taloutemme perustuu 100% velalle ja velkapyramidiponzille?
No tietenkin voi.
Mutta mutta.
Tuo kohta jossa Liikanen puhuu "rakenteiden uudistamisesta" on jotain mielenkiintoista.
Jotkut voisivat sanoa, että Herra Liikanen toistelee uusliberalismin oppeja varsin sujuvasti.
Herra Kani sanoo, että tämä on puhdasta neofeodalismia. Ja mielenkiintoisinta on se, että rivienvälistä tätä samaa tauhkaa tuntuu löytyvän joka toiselta harhaanjohtajalta (jopa entisiltä).

Mitä? Pekka sieltä takarivistä huhuilee, että miten muka Herra Liikasen puheet liittyvät neofeodalismiin?
Nooh.
Uusliberalismi käsittää vain keinoja joilla yhteiskunta saadaan muokattua neofeodaaliseksi.
Herra Liikasen kommentit ovat uusliberalistisia:
Palkkojen kehityksen mitoittaminen tarkoittaa kaikkien sellaisten "esteiden" poistamista, jotka hidastavat pääoman kasvattamista/kartuttamista. Tämä tarkoittaa mm. kaikkien mahdollisien ns. yhteisvastuullisten "kulujen" pois karsimista, verotuksen muuttamista pääomaa suosivaksi (= rikkaita), Ay-liikkeiden murskaamista ja tietenkin (kuten sanottu) palkkojen alentamista kilpailijan tasolle esim. Kiinan (700 dollaria kuukausi tai 3000 dollaria vuosi. Riippuu mistä päin Kiinaa katsotaan.)
Tuottavuuden kasvattaminen tarkoittaa mm. työurien pidentämistä, työn tuottamista mahdollisimman alhaisella palkalla (esim. offshoring), työn teettämistä mahdollisimman vähäisellä määrällä työntekijöitä ja ennen kaikkea automatisointia (= vähemmän työpaikkoja).
Mutta em. asiat eivät vielä riitä.
Rahan "syntymekanismi" on se joka edellä mainittujen uusliberalistisien temppujen avulla degeneroi yhteiskunnan neofeodaaliseksi. Eli velka on ansa (tai toisinpäin?).
Suurin osa kaikesta kierrossa olevasta rahasta on velkaa. Näin ollen lainahanojen sulkeminen aiheuttaa velkapyramidiponzin kokoon kuivumisen eli rahan "imeytymisen" takaisin sinne, mistä se alunperin tulikin: pankkiin. (= Velkadeflaatio. Korkojen nostaminen nopeuttaa tätä prosessia. Siksi Liikanen varoittaa siitä.)
Ne joilla on jo valtavia määriä rahaa, ovat niitä joita tällainen tilanne ei hetkauta millään tavalla.
Kaikki muut joutuvat työttömiksi ja/tai velkavankeuteen.

Nyt kun lasket 1+1 niin saat tulokseksi neofeodalismin, jossa kaikki palvelevat rikasta "eliittiä". Tehden mitä vain saadakseen velkansa maksettua ja/tai rahaa elämiseen.

Etkö näe? Eivätkö merkit ole jo tarpeeksi selvät?

Ei kommentteja: