Suomen Pankilta nettipeli edistämään taloudellista osaamista
Suomen Pankki on julkaissut verkossa pelattavan pelin, Finanzityn, jolla se pyrkii helpottamaan talousasioiden oppimista. Suomen Pankki haluaa pelin kautta edistää erityisesti nuorten taloudellista osaamista, ja peli soveltuu käytettäväksi myös kouluopetuksessa.Öö... Herra Kanilla olisi peliin liittyen muutama kysymys:
- Jos kierrossa olevan rahamäärän kasvu aiheuttaa inflaatiota, niin mistä sitä (rahaa) tulee lisää?
- Jos rahaa tulee lisää siitä, että ihmiset tuottavat eri asioita niin missä on se laitos, joka ostaa tavaraa (eli tuotettuja asioita) Gemalto Oy:n vasta tulostamalla setelillä?
- Mikäli suurin osa rahamäärästä on vain ykkösiä ja nollia tietokoneella, kuka tai ketkä (ja ennen kaikkea miten) saavat lisätä/poistaa näitä ykkösiä ja nollia?
- Jos suurin osa kierrossa olevasta rahasta on vain-ja-ainoastaan pankkien myöntämiä lainoja (liikepankkirahaa), eli kaikki kierrossa oleva raha on jonkun ottamaa velkaa, niin eikö olekin näin että korot maksetaan toisen ottamasta lainasta?
- Kun pankeille maksetaan lainaa takaisin niin (se) raha katoaa (tuhoutuu). Niin eikös näin ollen korkojen nosto (inflaation nujertamiseksi) vain kasvata pankin voittoja samalla kun kaikki muut talouteen osallistuvat osapuolet kärsivät suhteettomasti?
- Deflaatio on siis mahdollista vain-ja-ainoastaan siitä syystä, ettei kukaan ota velkaa (koska kaikki raha palaa takaisin sinne mistä se alunperin tuli: pankkiin)?
Niinpä niin. Peli ei vastaa yhteenkään edellä mainittuun kysymykseen.
Suomeksi sanottuna: Tämä peli on loistavaa propagandaa!
Herra Kani nostaa hattua tälle. Hieno peli. Ajaa asiansa täydellisesti. Hemmetin hienosti tehty!
Ainiin. Melkein unohtui.
Opettajat (sivuilla on ihan oma osio juuri teitä varten). Olkaa hyvä ja näyttäkää tämä peli nuorille. Ihan tosi! Selittäkää heille, että on olemassa kaksi äärimmäisen yksinkertaista syytä, miksi tämä peli on vain-ja-ainoastaan hyvä yritys harhauttaa teitä (rakkaat nuorukaiset).
1. Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).Taloutemme perustuu pankkien pyörittämälle velkapyramidiponzihuijaukselle.
2. Korot maksetaan omasta tai toisen ottamasta lainasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti