3.8.2010

Luettu kuin piru raamattua.

Iranian Re-Revolution
...
The international community should not worry that the Green Movement is doomed, but it should harbor no illusions that its success would inevitably lead to peace and democracy in the long term. Indeed, the United States and its allies should be considering not only how best to support the democratic aspirations of Iranians but also how to prepare for the real possibility of instability in Iran should the opposition prevail.
Huono Suomennos:
...
Kansainvälisen yhteistön ei pitäisi huolestua siitä, että Vihreä Liike olisi tuomittu, eikä sen pitäisi myöskään suojella kuvitelmia, että sen menestys väistämättä johtaa rauhaan ja demokratiaan pitkällä aikavälillä. Itse asiassa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten pitäisi pohtia ei ainoastaan sitä kuinka parhaiten tukea Iranilaisten demokraattisia pyrkimyksiä vaan myös sitä, miten valmistautua todelliseen epävakauden mahdollisuuten mikäli Iranin oppositio voittaa.
Jos Kani luki (ja ymmärsi uuskielen) oikein, niin Iranissa pitäisi kohta käynnistyä jonninasteinen vallankaappaus. Ja jos se (vallankaappaus) epäonnistuu Ameriikka liittolaisineen hyökkää Iraniin.

Ei kommentteja: