8.4.2010

Se tulee kaatumaan... mutta milloin?

Valvoja väläyttää jo kauhukorkoa
Finanssivalvonta on huolissaan siitä, että pankit myöntävät asiakkaille liian suuria asuntolainoja. Valvoja myös muistuttaa, että lainojen korot voivat nousta huomattavan korkeiksi.
...

- Finanssivalvonta on kehottanut pankkeja pidättäytymään yli 90 prosentin luototusasteesta suhteessa rahoitettavan oman asunnon käypään arvoon muutoin kuin hyvin poikkeuksellisissa tapauksissa, Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen kertoo.
On se prkl hyvä, että ollaan huolissaan ja kehoitetaan. Miten olisi jos vaikka käskettäisiin. Mhä? Ainiin. Sori. Eihän yksityisiä osakeyhtiöitä noin vain käsketä. Anteeksi.

Pankit lainaavat liian suuria summia. Pankit lainaavat 100% luotutusasteella. Pankit lainaavat tällä hetkellä täysin holtittomasti ja siihen on syy: Ne (pankit) ovat äärimmäisen huolissaan velkapyramidiponzista ja yrittävät ylläpitää sitä.
Valitettavaa on se, että tämä on turhaa, koska
A:  Velkapyramidiponzi on jo rikki ja
B: Suomessa asuu noin 5.4 miljoonaa hippiä. Näistä ~1.5 miljoonaa tyyppiä on generoinut kunnioitettavan ~100 miljardin velkapyramidiponzin. Suuremman kuin koskaan.
Täällä ei kertakaikkiaan enää ole ketään jolle velkaa työntää. Ellei lainaehtoja vedetä todella löysälle ja näin on nyt tehty.
Ne muutama, jotka vielä ovat velattomia, eivät voi ikinä-koskaan ylläpitää tätä velkapyramidia.
Se tulee kaatumaan... mutta milloin?

Ei kommentteja: