20.3.2010

"Ungeheures Schneeballsystem."

German Central Bank Admits that Credit is Created Out of Thin Air
Germany's central bank - the Deutsche Bundesbank (German for German Federal Bank) - has admitted in writing that banks create credit out of thin air.
...
Huonosti suomennettuna:
Saksan keskuspankki - Deutsche Bundesbank - on myöntänyt kirjallisesti, että pankit luovat rahaa tyhjästä....
Tässä Saksan keskuspankin kirjallinen tunnustus. Koska en osaa Saksaa ja kääntäjät suoltavat sellaista kamaa, ettei tolkkua ole, niin en Suomenna. Piste.
Mutta huonosti suomennettuna sivujen 88-93 teksti tarkoittaa (jotakuinkin) tätä:
(1) Jokainen yksityinen osakeyhtiö, jota pankiksi kutsutaan, "luo" lainan tyhjästä tekemällä sitovia lainan sitoumuksia lainanottajien kanssa.
(2) Jos pankilla ei ole reservejä, se vain lainaa niitä jälkikäteen keskuspankista tai toisesta pankista.
(3) Keskuspankki puolestaan luo rahaa, jonka se lainaa pankille, tyhjästä
(alkuperäinen teksti
Tässä ei sellaisenaan ole mitään ihmeellistä. Keskuspankilla on lainvoimainen monopoli luoda rahaa. Tätä se tekee ja tämä on sen tarkoitus. (EKP:llä ei ole mitään tekemistä ostovoiman ja työllisyyden kanssa. Sinun ottamalla velalla on!). Euvostoliitossa ja ameriikan ihmemaassa on tehty niin, että pankeille on delegoitu eräänlainen jatkojalostusoikeus rahaan. Tämä on toteutettu laillisella kirjanpitokikkailulla, jota luottoekspansioksi tai luotonlaajennukseksi tai fraktioanaaliseksi pankkijärjestelmäksi kutsutaan (rakkaalla huijauksella monta nimeä). Em. sanahirviöt tarkoittavat rahan luomista tyhjästä.
Tämä on pelin henki. Tämä on fakta.
Mutta tämä ei ole se ongelma. Ongelma ei ole rahan tyhjästä luominen, vaan sen "syntymekanismi" eli tapa kuinka ja miten raha pääsee kiertoon:
Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).
Meidän (ja yli 150 muun maan) raha syntyy vain-ja-ainoastaan velkana. Ja johtuen jatkojalostuksesta korot aiheuttavat velkapyramidiponzin. Koska ne (korot) maksetaan omasta tai toisen lainaamasta rahasta.
Tämä on se ongelma.
Käytännössä tämä ongelma tarkoittaa tätä:
Yhdelläkään ammatilla, työpaikalla tai yrityksellä ei ole mitään merkitystä. Kenenkään työpanoksella (oli se sitten pieni tai suuri) ei ole mitään merkitystä. Jos-ja-kun lainahanat menevät kiinni. Kaikki ovat työttömiä ja kuolevat nälkään, koska vaihdonvälinettä ei ole.
Eikä tässä vielä kaikki!
Luottoluokitusyhtiöt yhdessä pankkien ja/tai sijoittajien kanssa voivat yksinkertaisesti sanella harhaanjohtajille minkälaisia lakeja tai muutoksia lakeihin tarvitaan. Esimerkkejä on vaikka kuinka.
Demokratiamme on todellakin täysin näennäistä. Eduskuntavaalien jälkeen Suomea hallitsee edelleenkin kolmikantadiktatuuri virkamiesarmeijansa kanssa. Tätä porukkaa ohjailee raha. Ja se joka hallitsee rahaa kirjoittaa lait.
Ei tällaisessa järjestelmässä ihmisarvolla ole mitään merkitystä. Siksipä kansalaisten mahdollisuus vaikuttaa heidän elämästään päättäviin lakeihin (esim työurien pidentäminen) on täysi nolla.
Juu-ja-joo. On järjestelmässä itsessäänkin paljon mätää. Mutta 99% laeista on sellaisia, ettei niitä voida toteuttaa ellei rahaa ole!. Tästä johtuen rahan "syntymekanismi" on äärimmäisen tärkeässä osassa jokaisella yhteiskunnan tasolla.

Ei kommentteja: