11.3.2010

Mahtava otsikko!

Yleislakko pysäyttää Kreikan
 Lakko pysäyttää julkisen liikenteen ja sulkee kouluja ja sairaaloita vuorokaudeksi. Lakon järjestivät maan kaksi suurinta työntekijäjärjestöä, jotka edustavat noin puolta Kreikan viisimiljoonaisesta työvoimasta.

Kreikkalaiset ovat raivostuneet hallituksen päätöksestä nostaa veroja sekä leikata palkkoja ja eläkkeitä maan jättimäisen budjettivajeen paikkaamiseksi.

Hallitus sanoi ymmärtävänsä kansan suuttumusta, mutta ei aio perääntyä. Kreikan julkisen talouden vaje on 12,7 prosenttia eli yli neljä kertaa suurempi kuin euromaille asetettu raja.

...
Ihanaa kun pääsee lainamaan itseään:
Mitä saadaan aikaiseksi (yleis)lakolla jonka vaatimukset eivät kosketa itse ongelmaa eli rahan "syntymekanismia"? Ei mitään.
(Mitä saadaan aikaiseksi lakolla jonka vaatimukset eivät kosketa itse ongelmaa?)
EDIT:
UPDATE 1-Greek workers strike as anger at austerity grows
...
"Everything will be dead in Greece but the majority of people understand there is no other option," ALCO pollster Costas Panagopoulos said. "I don't believe a strike and rallies can seriously affect the government's policies."
...
Huono suomennos:
"Kreikassa on kaikki kuolutta, mutta suurin osa ihmisistä ymmärtää, ettei muuta vaihtoehtoa ole"ALCO:n mielipidetutkija Costas Panagopoulos sanoi. "En usko, että lakko ja mielenosoitukset voivat vakavasti vaikuttaa hallituksen politiikkaan."
Aivan!  
Muuta vaihtoehtoa ei ole, koska ihmiset eivät tiedä että sellainen on olemassa!
Herra Kanista vaikuttaa siltä että hallitus, ay-liikeet ja sun muut instanssit ovat yhteistyössä harhaanjohtaneet ihmisiä taistelemaan sellaisen asian puolesta, joka ilman rakenteellista (rahan "syntymekanismiin" puuttumista) muutosta tulee kaatumaan. Riippumatta siitä, mitä mieltä ollaan.
Itse asiassa tämä on erittäin ovelaa. Ihmisten taistelutahto kohdistetaan asiaan joka ei ole olennaista itse ongelman kannalta. Kani nostaa hattua. Sama tulee tapahtumaan Suomessakin.

Ei kommentteja: