9.3.2010

Maaginen tuolileikki.

Philippine Central Bank May Further Unwind Stimulus (Update1)
The Philippines will consider unwinding some of its stimulus measures even as it may keep interest rates unchanged to support the economic recovery, central bank Deputy Governor Diwa Guinigundo said. 
...
Low interest rates in the U.S. and Europe and faster growth in Asia are spurring capital flows into the region, prompting China to start draining excess cash from the economy to prevent asset bubbles. Australia and Vietnam have raised borrowing costs as inflation accelerates, and Malaysia last week increased its overnight policy rate, saying it wants to avoid “financial imbalances”. 
...
Käsittämättömän huono Suomennos:
Filippiiniläiset suunnittelevat purkavansa joitakin elvytystoimenpiteitä, vaikka pitävätkin korot muuttumattomina tukeakseen taloudellista elpymistä, sanoi keskuspankin varapääjohtaja Diwa Guinigundo.
...
Alhaiset korot ameriikassa ja euvostoliitossa ja nopea kasvu Aasiassa ovat vauhdittaneet pääoman virtaa alueelle, kehoittaen Kiinaa aloittamaan ylimääräisen käteisen pois "valuttamisen" estääkseen omaisuuskuplan syntymisen. Australia ja Vietnam ovat jo nostaneet lainaamisen kustannuksia inflaation kiihtyessä. Malesia ilmoitti viimeviikolla nostavansa "yönyli" korkoja sanoen, että se haluaa välttää "taloudellista epätasapainoa".
Äärimmäisen hienosti koordinoitua touhua. Tätä se keskuspankkikartellin johtajien tapaaminen ennusti. Pikkuhiljaa jokaisessa maassa toteutetaan ns. poistumisstrategia.

Mutta, mutta.
Nyt jos-ja-kun joku sanoo meille, että alhaiset korot ameriikan ja euvostoliiton alueella on vauhdittanut pääoma virtaa Asiaan, hän kertoo meille että offshoring toiminta on vain kiihtymässä. Tämä taas tarkoittaa sitä, että euvostoliitossa ja ameriikassa (tuottavien) työpaikkojen määrä alenee edelleenkin. Samassa tahdissa heikkenee myös ostovoima. Tämä taas tarkoittaa sitä, että velkapyramidiponzin kasaan kuivuminen tulee vain nopeutumaan, koska ihmiset eivät ota lainaa (raha tulee ennen työpaikkoja). Näin ollen velkadeflaatio (M3 supistuminen) jatkuu edelleenkin, koska ~95% kaikesta kierrosta olevasta rahasta on velkaa.
Mitä enemmän tavaraa tuodaan ulkomailta, sitä huonommaksi käyvät mahdollisuutemme ylläpitää velkapyramidiponzia ja selvitä maagisessa tuolileikissä.

Ei kommentteja: