19.2.2010

Hieno ja iskevä otsikko.

Alla oleva piirakka löytyi täältä: Spring 2010 – A new tipping point of the global systemic crisis: When the slip knot around public deficits is going to strangle Western states and their social security systems

 
Vuonna 2009 piirakassa näkyvät maat myivät velkakirjojaan 5.3 triljoonan (suom. biljoona) dollarin edestä.
Suosittelen pitämään mielessä, että kun valtion velkakirjat aikanaan "kypsyvät" ne täytyy ostaa takaisin (korkoineen päivineen) kansalaisilta saaduilta verorahoilla.
Samassa artikkelissa oli tällainen:


Sinisessä palkissa on valtion (yhteisö, jonka jäsen olet) velka ja keltaisessa palkissa on yksityinen (kansalaisten) velka.Mahtavaa kun pääsee lainaamaan itseään:

Kreikan säästöpaketti (ja tulevat muut samankaltaiset) on 100% turha. Se ei aiheuta mitään muuta kuin työttömyyden, konkurssien, maksuhäiriöiden ja lainanhoito-ongelmien räjähdysmäistä kasvua. Kreikka tulee vaipumaan sellaiseen lamaan ettei samankaltaista ole historiankirjoissa nähty.

Laitetaanpas tämä hieman toisin sanoin.
Verojen korotukset, julkisen sektorin leikkaukset (vaikka ne olisivatkin tarpeellisia), kaupan käynnin rajoittaminen luotto- tai pankkikortteihin, työurien pidentäminen, eläkkeiden karsiminen... kaikki leikkaukset tai etuisuuksien laskemiset ja/tai nostamiset ovat täysin turhia ennen kuin itse sairauteen löydetään lääke.
Sairaus on rahan "syntymekanismi". Kaikki muu on vain oiretta tästä.
(Sairaus on rahan "syntymekanismi". Kaikki muu on vain oiretta tästä.)
 

Ei kommentteja: