19.3.2013

EKP:n rahapolitiikan keskipitkän tai pitkän aikavälin strategia (osa 2)

Jatkoa tälle.

Joten kysymys kuuluukin: mikä on EKP:n rahapolitiikan keskipitkän tai pitkän aikavälin strategia?

EKP:n neuvosto on asettanut rahan määrän kasvulle kvantitatiivisen viitearvon:
... EKP:n neuvosto tarkasteli rahan määrän kasvulle asettamaansa viitearvoa ja päätti pitää lavean raha-aggregaatin M3:n vuotuiselle kasvuvauhdille asetetun 4½ prosentin viitearvon edelleen ennallaan.
...
Tätä viitearvoa verrataan aikaisemmin mainittuun ällistyttävän omituisen kaavan (M = P + Y - V) tulokseen. Mikäli tulokseksi saatu arvo (M) on suurempi, pienempi tai jopa sama kuin asetettu viitearvo, niin EKP tekee jotain rahapoliittisilla työkaluillaan.

Reippaasti yli kymmenen vuotta lavea raha-aggregaatti eli M3:n kasvu on ollut yli asetetun viitearvon (4½%)

Eikä EKP tehnyt asialle yhtään mitään.

Tekemättömyydelle löytyy yksi ainoa syy: massiivisen velkapyramidiponzihuijauksen synnyttäminen.

EU:ssa pankkien tarjoamien luottojen määrä kirjaimellisesti räjäytettiin käsiin mm. mahdollistamalla valtioiden rahoittamisen nollan prosentin vakavaraisuuspuskurilla, muuttamalla lakeja sekä asetuksia miten-ja-kuinka pankit kykenivät luottoja myöntämään. (Nämä muutokset ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa EKP ei hallitse tai hillitse kierrossa olevaa rahamäärää minkäänlaisilla rahapoliittisilla työkaluilla. Kierrossa olevan rahan määrän määrittelee kuinka paljon tulevaisuudessa mahdollisesti realisoituvia tuloja velalliset kykenevät kiinnittämään lainanhoitokustannuksiin ja myöntääkö pankki lainan vai ei.) Tällä tavalla synnytettiin ja kasvatettiin ennen näkemätön velkapyramidiponzihuijaus. Tämä kyseinen ponzi on ehkäpä selkeimmin nähtävissä asuntohintakuplissa, joita on syntynyt joka puolelle EU:ta. Ja kuten tiedämme: asuntohintakuplat ovat täysin riippuvaisia pankkien tarjoamista luotoista.

EU:ssa käytännöllisesti kaikki luotottaminen on vakuudellista. Jokainen vakuudellinen laina (esim. asuntolaina) jättää velallisen hankkimaan lainanhoitomaksunsa muualta taloudesta. Muiden lainaamasta ja kiertoon kuluttamasta velasta. Tällä tavoin talouteen syntyy koron mentävä aukko, joka on täytettävä tavalla tai toisella. Muuten pankkien pyörittämä ponzi kuivuu kasaan ja aiheuttaa finanssikriisin eli laman.

Kun edelliseen yhdistetään se, että EMU-maissa keskuspankkia on kielletty ylläpitämästä klassista Keynesiläistä ponzia (yksityinen ja julkinen sektori vuorottelevat velkaantumisessa), varmistettiin pommin varma taloudellinen katastrofi täysin tietoisesti.

EKP:n ei tarvinnut kuin odottaa, kun pankit hitaasti mutta varmasti kyllästivät markkina-alueensa velalla (velkasaturaatio). Ja kun tämä tapahtui, eli pankkien pyörittämä ponzi kaatui ja finanssikriisi eli lama alkoi, oli aika implementoida EKP:n todellinen rahapolitiikka:
Vuoto: Italialaislehti paljasti EKP:n salaisen myllykirjeen Italialle
Euroopan keskuspankki lähetti elokuun alussa tiukkakielisen nuhtelukirjeen Italialle, kertoo maan suurin päivälehti Corriere Della Sera.
...
Näihin aikoihin paine Italiaa kohtaan kasvoi Euroopan lainamarkkinoilla. Elokuussa Italia runnoikin pikavauhtia läpi jopa 50 miljardin euron suuruisen säästöpaketin, jonka toteuttamista aikaistettiin aiemmista suunnitelmista.
...
Huono Suomennos:

Tässä vaiheessa, pidämme seuraavia toimenpiteitä olennaisina:
...
a) Kattava, kauaskantoinen sekä uskottava uudistusstrategia, mukaan lukien paikallisten julkisten palveluiden täydellinen liberalisaatio on tarpeellista. Tämän pitäisi koskea erityisesti paikallisten palvelujen hankkimista suurimittaisten yksityistämisten kautta.

b) On myös tarvetta edelleen uudistaa kollektiivisen palkkaneuvottelujen (tarkoittaa Ay-liikkeitä) järjestelmää mahdollistaen palkkojen sekä työolojen räätälöinnin liikeyrityksien tiettyihin tarpeisiin. Tärkeimpien ammattiliittojen ja teollisuuden yritysten 28. Kesäkuuta tekemä sopimus menee tähän suuntaan.

c) Työntekijöiden työhönoton sekä irtisanomiseen liittyvien sääntöjen perinpohjainen tarkastelu pitäisi hyväksyä yhdessä työttömyysvakuutusjärjestelmän kanssa sekä asettaa aktiiviset työmarkkinapolitiikat, jotka kykenevät helpottamaan resurssien uudelleenjärjestelyä kilpailukykyisempiin liikeyrityksiin sekä sektoreihin.
...
On mahdollista puuttua syvemmin eläkejärjestelmään, toteuttaen tiukempia kelpoisuusvaatimuksia vanhuus eläkkeelle tai kohdistamalla naisten eläköitymisikä yksityisellä sektorilla siihen, joka on perustettu valtion virkamiehille. siten saavuttaen säästöt vuonna jo 2012. Lisäksi hallituksen tulisi harkita julkisen sektorin kustannuksien merkittävää vähentämistä, vahvistamalla vaihtuvuus-sääntöjä (??), jos tarpeellista, alentamalla palkkoja.

...
Sitä voi vain ihmetellä mitä hevlettiä talouden "liberalisaatiolla" tai eläköitymisiällä on tekemistä finanssikriisin kanssa jonka pankkien pyörittämän velkapyramidiponzihuijauksen kaatuminen aiheutti? Vastaus on, että ei sitten niin yhtään mitään. EKP:n todellisella rahapolitiikalla ei ole mitään tekemistä korkean työllisyyden saatikka kestävän kasvun kanssa.

EKP:n todellinen rahapolitiikka on puhdasoppista Chicagon poikien koulukuntaa eli nk. Washingtonin konsensusta. Tarkemmin sanottuna uusliberalismia.

EKP:n todellinen rahapolitiikka koostuu täsmälleen samoista "kasvuedellytyksiä parantavista rakennesopeutuksista" joita kansainvälinen valuuttarahasto ja maailmanpankki pakottivat lainaehtojen myötä ottamaan käyttöön mm. kehitysmaissa ja Latinalaisessa Amerikassa 1960-luvulla ja sen jälkeen.

Tämä on EKP:n rahapolitiikan keskipitkän tai pitkän aikavälin strategia! EU maat pakotetaan tahallisesti aiheutetun finanssikriisin varjolla nielemään lainaehtojen muodossa tuhoisaksi tiedetyt uusliberaaliset "rakenneuudistukset".

Valitettavasti puhdasoppiset uusliberaalit "rakennesopeutukset" tai "rakenneuudistukset" eivät rajoitu pelkästään EKP:n (todelliseen) rahapolitiikkaan.

EU:ssa toteutettavalla talous-, finanssi-, jnepolitiikalla ei ole minkäänlaista tarkoitusta trimmata taloutta kilpailukykyiseksi tai elinvoimaiseksi. Itse asiassa EU:ssa toteutettavan jnepolitiikan tarkoitus on täsmälleen päinvastainen: tuhota EU ja erityisesti ne valtiot jotka ovat olleet tarpeeksi tyhmiä liittyäkseen EMU:n.

Ja näin ollen kysymys kuuluukin: miksi? Miksi harhaanjohtajamme haluavat tieten tahtoen tuhota EU-maiden talouden?

Jatkuu...

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Salaliitto. Ai liitto, ai avioliitto. (Fingerporia lainatakseni). Olen jotenkin ajautunut pari vuotta sitten lukemaan kanin juttuja ja pienen alkusulattelun jälkeen näissä asoissa alkoi tuntua selkeä järki. Itse ihmittelin samaa, miksi näin toimitaan jos kaikki menee silti päin vttua. Sitten jotain kautta tuli vastaan muutama kuukaisi sitten siion pöytäkirjat. Ne on ilmeisesti tehty vuosisadan alussa (pelottaa ajatella nykypäivän versio), mutta jotenkin esim. kuvaukset taloujärjestelmästä ovat yksi yhteen nykytilanteesta = velkaperusteinen järjestelmä. Ei tätä voi oikesti muuttaa enää mitenkään, kaikki henkilöt on ostettu eli pankkiirit ja politiikot, ne, jotka vastustaa kuolevat "luonnollisisti näyttäen". Lycka till rest of your life, lapsesi tulevat rakastamaan sitä!

Anonyymi kirjoitti...

Jäipäs tämä jännittävään kohtaan. En millään malttaisi odottaa seuraavaan osaan... ^^

Anonyymi kirjoitti...

Valhettelijoiden klubi :

"Katainen: Suomalaisten työmäärää pitäisi lisätä"

"Sailas suomii suomalaisia ahneudesta"

"Jos saataisiin vuodessa 10-20 000 ihmistä enemmän kuin mitä tällä hetkellä tulee, niin kyllä se auttaisi näissä vaikeuksissa (työn tarjonnan kasvattamisessa) olennaisesti, Vartiainen totesi."

En usko että,

Room. 1:22 "Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet"

Näillä tyypeillä on ihan selvä agenda.

Anonyymi kirjoitti...

Kani kysyi: "Miksi harhaanjohtajamme haluavat tieten tahtoen tuhota EU-maiden talouden?"

Se, että demokratiamme ja koko hallitusmuotomme (ennen EU:hun uittamistamme) on juutalainen keino tuhota kansamme, käy ilmi jo sionistisen maailmanjärjestön ja juutalaisen maailmankongressin ent. presidentin Nahum Goldmannin vuonna 1915 kirjoittamasta kirjasta ”Der Geist der Militarismus” (s. 37), jossa hän kirjoittaa:

“Aikamme ensimmäinen tehtävä on tuhoaminen: kaikki sosiaaliset järjestelmät ja yhteiskunnalliset rakenteet, jotka systeemi on luonut, täytyy tuhota, yksittäiset ihmiset täytyy repäistä irti perityistä ympäristöistään; mikään perinne ei saa enää olla pyhä, vanha on nyt sairauden merkki. Voimat, jotka suorittavat tämän tuhoamistyön, ovat taloudellis-sosiaalisella alueella kapitalismi, poliittis-henkisellä tasolla demokratia.”

Linkki: http://revisionistit.wordpress.com/2013/03/20/vesa-ilkka-laurio-suomi-6-12-1917-30-11-2009-kgb-tulee-eu-juutalaiskommunistinen-diktatuuri/

Kanin Fani 0,15909

Anonyymi kirjoitti...

Niin, mediasta saa ainakin kuvitelman, että kovasti EU:n talousongelmia yritetään ratkaista meidän kaikkien eduksi (aika absurdia koko ajatuskin). Jotenkin vaan tuntuu, että taitaa Rompuykin heittää hikisen pelikassinsa lattialla tiukan neuvottelusession jälkeen kotiuduttuaan "Ei tästä saatana mitään tuu".

Ebolakani kirjoitti...

"... Rompuykin heittää hikisen pelikassinsa lattialla tiukan neuvottelusession jälkeen kotiuduttuaan "Ei tästä saatana mitään tuu". . "

Hetken eteisen peilin edessä puuskutettuaan, Rompuy päätti rentoutua.

Vanha uskollinen mittatilaustyönä tehty korsetti, verkkosukkahousut ja pinkkipuuhka odottivat, ei ne huusivat vaatekomerosta: Rompuy, tule Rompuy, rrrentouduuuh...

Anonyymi kirjoitti...

"...poliittis-henkisellä tasolla demokratia.”

Jos näin on, niin ainut toivo lienee rukoilla sitä saatanan ison asteroidin läjäytystä.

Anonyymi kirjoitti...

Apinan koijaamisen perusteet :

Apinankoijausopas - Osa 1Apinankoijausopas - Osa 2


Have fun!

Anonyymi kirjoitti...

Sionistijuutalaisten keskuspankkiirien systeemi koko rahajärjestelmä. Käykää lukemassa David Duken sivut, todella hyvää infoa näistä pankkiireista ja heidän omistamista medioista ja poliitikoista.

http://www.youtube.com/user/drdduke/videos?view=0

Totuus paljastuu yleensä sieltä mitä massamedia parjaa eniten. Massamedia = sionistiomisteinen.

Anonyymi kirjoitti...

Ohhoh ompas Hurrikin nyt väärän tiedon läheillä talousanomien analyysissä:

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/03/24/renki-vai-isanta-ekp-uhkailee-jo-jasenmaita/20134353/170

kun sanoo näin (mikä ei ole totta, sillä FED on yksityinen pankki)

Anonyymi kirjoitti...

Villeltä selkeää puhett: http://yle.fi/puhe/ohjelmat/puheen_iltapaiva/onko_rahalle_vaihtoehtoa_talousdemokratia_ryn_raha-aktivisti_ja_tiedottaja_ville_iivarinen_toimittajana_raimo_tyykiluoto_5724.html

Unknown kirjoitti...

Ehdottomansti olen samaa mieltä että EMU –järjestelmä on rakennettu tukemaan vain eliitin tarpeita, demokratiaa ja kansalaisien hyvinvointia vastaan.

”…Tällä tavoin talouteen syntyy koron mentävä aukko, joka on täytettävä tavalla tai toisella…”

Tämä lausahdus johtaa ajatuksia kuitenkin hiukan harhaan, koska jossain yhteydessä on ymmärretty väärin että pankkiin maksettu korko häviäisi kierrosta samoin kuin lainanlyhennykset. Tämä ei pidä paikkansa, mutta näin on kuitenkin ymmärretty joissakin piireissä väärin rahatalouden mekanismeja.

Rahan holvaantumisen vaikutusta talouden dynamiikkaan voisit käsitellä myös kirjoituksissasi. Eli kun tuloerojen kasvun kautta saamme eliittiluokan, jolla on mahdollisuus holvata pääomia ja siten hidastaa rahan liikettä taloudessa, huonontaa likviditeettiä.

Ebolakani kirjoitti...

"Tämä lausahdus johtaa ajatuksia kuitenkin hiukan harhaan, koska jossain yhteydessä on ymmärretty väärin että pankkiin maksettu korko häviäisi kierrosta samoin kuin lainanlyhennykset."

Tämä saattoi pitää paikkansa noin 20-25 vuotta sitten.

Ei enää.

http://ebolakani.blogspot.fi/2012/11/miten-paljon-pankki-voi-lainoja-omaan.html

http://ebolakani.blogspot.fi/2012/08/lakisaateisia-rahareikia.html