10.10.2012

Väännetäänpäs rautalankaa (taas)

Reddit - Herra Kani: Pienyrittäjien ongelma onkin duunareiden ostovoimassa eli liian alhaisissa palkoissa.

Ohgay! Väännetäänpäs rautalankaa.

Ongelma numero 1:
Pankeilla on monopoli tuotteeseen nimeltä raha. Ne lainaavat tuotettaan kaikille sitä haluaville tai tarvitsevalle, mutta sillä ehdolla että se (lainattu tuote) palautetaan heille 100% takaisin plus korot, jota pidetään "tuotteen hintana". Korot on mahdollista maksaa täsmälleen sillä samalla tuotteella, jonka tuottamiseen niillä (pankeilla) on monopoli.
Ongelma numero 2:
Tuotanto tai työ ei luo talouteen tuotannon arvoa vastaavaa tuloa. Pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon.
Tämä tarkoittaa seuraavaa:
Velka = Ostovoima = Työpaikka
Näin ollen:
Ei ole olemassa sellaista määrää työtä, tuotantoa, leikkauksia, yksityistämistä jne. joilla nykyisestä taloudellisesta ahdingosta voitaisiin ulos kaivautua.
Nykyisessä järjestelmässä kenenkään työpanoksella (oli se sitten suuri tai pieni) ei ole mitään merkitystä! Ainoastaan sillä rahalla on merkitystä, joka pankista lainataan ja kiertoon kulutetaan.
Ilman velkaa ei ole rahaa. Ilman rahaa ei ole taloutta, verotuloja, työtä ja niin edelleen.
Ja kaikessa yksinkertaisuudessaan kaikki edellä mainittu tarkoittaa sitä, että:
Sairaus on rahan syntymekanismi. Kaikki muu on vain oiretta tästä. Paranna sairaus ja oireet katoavat.
Lääkkeitä on. Ja niitä on niin maan prkeleesti.

EDIT:
Melkein unohtui.

Inflaatio niminen mittari on täysin keinotekoinen. Täsmälleen niin kuin koko rahajärjestelmä.

Riippumatta siitä onko kyseessä kultakanta, FIAT-raha tai joku muu järjestelmä säästäjät kärsivät aina. Vaihdonväline ei ole omaisuuden muoto. Vaihdonvälineellä hankitaan omaisuutta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luin wikistä Henry Fordista. Hänen sanottiin olleen antisemitisti ja tunteneen natsisympatioita. Mutta se mikä jäi minua artikkelissa kiinnostamaan oli ns.Fordismi.
lainaan wikiä:
"Kansallista kysyntää pyrittiin fordismissa edistämään maksamalla työläisille tarpeeksi suurta palkkaa. Ihmisten tulojen kasvu takasi myös yhteiskuntarauhan. Fordismin katsotaan usein ajautuneen kriisiin 1960- ja 1970-luvun aikana useista syistä johtuen. Yleisesti katsotaan, että globalisaatio nykymuodossaan on yhteensovittamaton fordismin kanssa, ja tämä talouden kansainvälistyminen oli yksi monista tekijöistä fordismin kriisin taustalla." koko artikkeli http://fi.wikipedia.org/wiki/Fordismi
Eli, jos ymmärsin oikein, niin talouden kansainvälistymisen ja fordismin yhteensovittamattomuus tarkoittaa tässä:
1- Fordismista siirryttiin uusliberalismiin
2- Tehtaiden viemistä halpatyövoiman maihin.
3- Ostovoiman saatavuus varmistettiin purkamalla pankkien rajoitukset.
4-Kasinotalous riistäytyy hanskasta.


Ja nyt olemme globaalisti(lähes kaikki maat) tilanteessa, jota kutsutaan velkasaturaatioksi.

Ymmärsinkö oikein?

Ebolakani kirjoitti...

"Ja nyt olemme globaalisti(lähes kaikki maat) tilanteessa, jota kutsutaan velkasaturaatioksi."

Velkasaturaatio tapahtuu, kun pankin markkina-alueella ei enää ole juuri ketään joka kykenisi ottamaan lisää velkaa ja näin ylläpitämään sen (pankin) pyörittämää ponzia. Kaikki raha palautuu (pikkuhiljaa) korkojen kera takaisin sinne mistä se alun perin tuli: pankkiin, ja lama alkaa.

Nimittäin velkaa voidaan ottaa täsmälleen niin paljon kunnes lainanhoitokustannukset "syövät" liikaa elämiseen jäävästä rahasta.

Mitä Fordinismiin tulee... niin eipäs Kani osaa sanoa siihen yhtään mitään. Tämä on ihan uusi juttu!

Kani on tähän mennessä olettanut, että palkkatulojen kasvun takana oli New Deal (http://en.wikipedia.org/wiki/New_Deal). Toisaalta molemmat ovat tavallaan samaa pakettia...

Globalisaatio sellaisenaan on täyttä huijausta. Kaksi syytä: protektionismi sekä oma raha. Kumpaakaan meillä ei enää ole.

Muuten, maailman protektionistisin valtio on ameriikan ihmemaa. Miksiköhän... hmm? (Maailmanpankki voi vetää raporttinsa...)