...Palautetaanpas mieliin muutama asia.
Valiokunnan lausuman mukaan palomuurin uskottavuuden lisäämiseksi, Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) osallistumisen varmistamiseksi sekä Suomen tosiasiallisten vastuiden ja riskien rajaamiseksi valiokunta pitää valtioneuvoston linjaa Euroopan vakausmekanismin (EVM) ja Euroopan rahoitusvakausvälineen kapasiteetista perusteltuna.
...
Wikipedia - Euroopan vakausmekanismi
Euroopan vakausmekanismilla on tarkoitus korvata väliaikaiset Euroopan rahoitusvakausväline (ERVV; engl. European Financial Stability Facility, EFSF) ja Euroopan komission ja budjetin alainen Euroopan rahoituksenvakautusmekanismi (ERVM; engl. European Financial Stabilisation Mechanism, EFSM).Lissabonin sopimus (PDF)
125 artikla
(aiempi EY-sopimuksen 103 artikla)
(aiempi EY-sopimuksen 103 artikla)
1. Unioni ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita jäsenvaltioiden keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi. Jäsenvaltio ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita toisen jäsenvaltion keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksiRiikka Söyring - Suomi velkasuohon – hallitus hämärtää tosiasioita
...
Väliaikainen vakausväline eli tilapäinen vakausrahasto ERVV on artiklan 125 näkökulmasta laiton. Siksi sitä ei voitu perustaa EU:n rakenteisiin. Laittomuus ja yhteisvastuu-kielto aiheuttivat sen, että jouduttiin perustamaan EU:n ulkopuolelle luxemburgin osakeyhtiölain alainen yhtiö kriisimaiden takausjärjestelyn hoitoa varten.
Euroopan Unioni ei ole valtioiden välisen tilapäisen ERVV:n eikä tulossa olevan, pysyvän EVM-rahaston osapuoli. Pysyvän rahaston osalta EU:n perustuslakia pitää muuttaa yksimielisellä päätöksellä, koska Lissabonin sopimuksen mukaan se on nykyisen perustuslain näkökulmasta laiton järjestely.
Takaus- ja vakausjärjestelyt eivät ole EU:n toimivallassa. Ne ovat itsenäisten jäsenvaltioiden välisiä sopimuksia.Anneli Jäätteenmäki - Mihin unohtui avoimuus?
...
...Wikipedia - Euroopan rahoitusvakausväline on:
Nyt on luotu euron pelastamiseksi sellainen tulonsiirtojärjestelmä, jota ei valvota ja jonka rahojen käytöstä ei saa tietoja. Uskomatonta, että näin voidaan toimia vuonna 2011.
Euroopan tilintarkastustuomioistuin ei pääse valvomaan julkisten varojen käyttöä EU:n nykyisissä ja tulevissa kriisirahastoissa. Näissä puhutaan kuitenkin monta kertaa suuremmista summista veroeuroja kuin esimerkiksi EU:n koko vuosibudjetti on.
...
...16 euroalueen maan rahasto, joka voi myöntää lainaa ongelmiin ajautuneille maille. Euromaat antoivat rahastolle 440 miljardin euron takuut, jotka myöhemmin kasvatettiin 780 miljardiin euroon.Kaikessa yksinkertaisuudessaan ERRV, EVM tai mikälie on vain mekanismi euvostoliittolaisten pankkien tappioiden siirtämiseksi valtiolle eli Sinulle, oi rakas euvostoliittolainen veronmaksaja. Mitään muuta funktiota tällä mekanismilla ei ole! Eli klassinen "voitot yksityistetään ja tappiot kansallistetaan" -temppu.
...
ERRV, EVM tai mikälie ei siis ole palomuuri. Vaan jotain täysin päinvastaista.
4 kommenttia:
Verotuksella ja koroilla patistetaan kansalaiset ottamaan työelämässä ”pitemmät askeleet ja isommat lapiot”, kuten vanha työkaverini aikoinaan sanoi.
Nyt valtio ei pysty itse painamaan rahaa, joten valtion varat on kerättävä markkinoiden liikkeelle laskemasta rahasta veroina. Onko tämä nykyinen järjestelmä siis luotu sen takia, että poliitikot eivät voisi vapaasti rahoittaa ideoitaan hyvinvointivaltiosta rahaa painamalla. Kun raha on hankittava markkinoilta, niin pankit pääsevät asettamaan poliitikoille rajat hyvinvoinnin luonnissa? Demokratia siis toimii pankin ohjauksessa?
Onko näissä vakauttomuusvälineissä todellisuudessa kyse pankkien ja poliitikkojen valtataistelusta? Halutaan näyttää, että rahaa/halua löytyy, vaikket antaisikaan lainaa Herra Liikepankkiiri. En tosin tähän hätään keksi, että mistä nuo rahat voidaan muualta ottaa, kuin Herra L:n pankista, joten se siitä tappelusta.
Mutta hei, EDELLEEN tama kaikki menee lapi!
Ei nakynyt mielenosoittajia tanaan Arkadianmaella kun siita ohi kavelin. Viela on varaa (harhaan)johtajilla korottaa veroja ja lisata lainoja veronmaksajille. Kansan enemmisto on edustajiensa valityksella tyytyvaisyytensa ilmaissut ja siten tahtoo lisaa tata samaa.
"En tosin tähän hätään keksi, että mistä nuo rahat voidaan muualta ottaa, kuin Herra L:n pankista, joten se siitä tappelusta. "
Olet täysin oikeassa.
Lissabonin sopimus oli Molotov-Ribbentrop sopimus. Sillä sopimuksella on vedetty hanuria mennen tullen.
Lähetä kommentti