27.1.2012

Presidenttitenttiin! (Vol 2)

Pekka Haavisto livenä verkossa kello 14
Presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr.) keskustelee tänään kello 14–15 Uuden Suomen Puheenvuoro-palvelussa bloggaajien kanssa.
Herra Iivarinen oli sitä mieltä, että on olemassa neljä kysymystä, joista ei tulla keskustelemaan vaaleissa.

Herra Kani on sitä mieltä, että tähän voisi tulla muutos n.y.t heti!

10 kommenttia:

JL kirjoitti...

No niin yksi Iivarisen kysymys meni kokeiluun lyhyenä ja ytimekkäänä.

PS kirjoitti...

Noista euroetanan linkeistä näkee mitä on ollut ns.talouskasvu.

http://euroetana.blogspot.com/2012/01/monetaari-kananlento-jatkui.html

Se on ollut 2000-luvun alun ajan tyhjästä luodun rahamäärän kasvua.
Velan paisuttamista. Sitä sanotaan virheellisesti talouskasvuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Off-topic:

Voisitko Kani käsitellä nykyjärjestelmässä sitä, että miten valtionlainojen kannattavuuteen valtion näkökulmasta vaikuttaa se, että valtio myös verottaa pankkeja?

Eli siis Kanihan aina soimaa nykyjärjestelmää siitä, että valtio joutuu lainaamaan rahaa liikepankeilta ja maksamaan siitä korkoa. Mutta Kani ei ota huomioon sitä, että pankit maksavat veroja.

Eli kun summataan valtion pankeille maksamat korot, muut kustannukset ja pankeilta nyhdetyt verot, niin mikä on lopputulos?

Ja mitä se tarkoittaa rahan kierron kannalta, että pankin on maksettava veroja rahasta (voitosta), jonka valtio on lainannut pankilta.

Esim valtio lainaa pankilta 2 euroa, pankki nyhtää siitä korkoa, tekee voittoa 10 centtiä ja maksaa siitä veroja 2.9 centtiä tms pääomavero valtiolle, joka maksaa sillä korkoja pankille.

Ebolakani kirjoitti...

"Eli siis Kanihan aina soimaa nykyjärjestelmää siitä, että valtio joutuu lainaamaan rahaa liikepankeilta ja maksamaan siitä korkoa. Mutta Kani ei ota huomioon sitä, että pankit maksavat veroja."

Pankki lainaa vain-ja-ainoastaan lainasopimuksessa määritellyn summan verran. Ei sen enempää ei vähempää.

Näin ollen "palvelumaksut, tilisiirtomaksut, tilihoitomaksut, omistajien osingot, marginaalit ja kaikki muu, mitä pankki keksiikään asiakkaaltaan veloittaa maksetaan rahasta joka on niiltä lainattu."

Ja tämä tarkoittaa seuraavaa: "mikäli Julkinen ja yksityinen sektori (molemmat) makselevat velkojaan yhtä aikaa pois, on toisen mentävä konkurssiin. Konkurssiin menee se, jolla ei ole verotusoikeutta."

Toisin sanoen, otappas muutama muutuja mukaan ja kokeile uudestaan. Kani takaa, että yllätyt.

:)

Ebolakani kirjoitti...

"No niin yksi Iivarisen kysymys meni kokeiluun lyhyenä ja ytimekkäänä."

Herra Haavisto sai sellaisen hyökyaalon kysymyksiä, ettei tainnut esittämääsi kysymystä seasta löytää.

Pöh!

PS kirjoitti...

Nimimerkille:
Anonyymi
Off-topic:

Suomen valtio on velkaa myös ulkomaisille pankeille, joihin Suomen valtion verotusoikeus ei ulotu.

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin aluksi:
Kiitos Kanille blogista.. Olen monet hienot yksinkeskustelut käynyt blogitekstiesi kanssa, hidastaessani sekoamistani, maailman tapahtumia funtsaillessani..
Mitä mieltä olet Haaviston "aiheen sivuamisesta" tässä:
http://www.talouselama.fi/uutiset/haavistoa+kiehtoo+degrowth+ajattelu+ndash+tulonjako+on+tarkeampaa+kuin+talouskasvu/a765448
Ainakin loputtoman talouskasvuorgian on ottanut pöydälle -> voisiko seuraava olla jopa pankkien rahan luonti velaksi yksinoikeudella??? Kerroppa minkälaiset mahdollisuudet näet presidenttiehdokas Haavistolla saada oikeita asioita julkiseen keskusteluun, ilman että näkymätön käsi(keinottelun, valuuttakaupan ja ylisuureksi kasvaneen finanssi virtuaalimaailman hyötyjät) tulee ja kouraisee takaapäin palleista niin että hölinä lakkaa??

Kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

TD haastattelee Haavistoa:
http://www.youtube.com/watch?v=95YPxTyZPo8

Niinistöä:
http://www.youtube.com/watch?v=P_ZgM5KslvU

Ebolakani kirjoitti...

"Kerroppa minkälaiset mahdollisuudet näet presidenttiehdokas Haavistolla saada oikeita asioita julkiseen keskusteluun,..."

Herra Kanin mielestä herra Haavistolla on kaikki työkalut "rahan valheen" ymmärtämiseen (herra Niinistö tietää jo) ja tätä kautta asian paljastamiseen.

Mutta kuka on oikeastaan niin vtun tyhmä, että tarvitsee jonkun tietyn statuksen omaavan henkilön vakuutuksen siitä, että heitä on kusetettu?

Ai, anteeksi... hups. Ei ollut tarkoitus loukata suurinta osaa Suomen kansasta. Herra Kani esittää mitä nöyrimmät pahoittelunsa.

JL kirjoitti...

Eipä näkynyt kysymystä, tosin Haavisto ilmeisesti valitsi itse kysymykset joihin vastasi!!!. No kokeillaanpa toista paikkaa. etunimi.sukunimi@eduskunta.fi

Jospa siellä joku vastaisi...