12.12.2011

Sattuipa hassusti matkalla Kauppalehden forumilla.

Rikolliset ovat siis vallassa?
Villimies.
Nykyinen Suomen tilannehan on ennenkuulumaton.

Perustuslakivaliokunta antoi yksiselitteisen päätöksensä, että Merkelin ja Sarkozyn, lue pankkiirien uusi EVM-sopimus ehdotus rikkoo Suomen perustuslakia, ja että Suomi ei siis sitä voi hyväksyä.

Lait ovat yksiselitteisiä, niissä ei voi käyttää "luovuutta" yms. mitä Stubb ehdotti.

Suomi meni EVM-rahastoon säännöillä jotka kunnioittivat Suomen perustuslakia ja että Suomella on tietenkin veto-oikeus rahastossa, jonka yksi maksaja se on.

Nykyinen tilanne, jota Katainen ja co. ajaa, eli Suomen perustuslain rikkomista, sekä Suomen sananvallan menettämistä rahastosta, jossa on suomalaisten veronmaksajien rahoja, on ennenkuulumattoman rikollista toimintaa, tämähän on suoraa maanpetoksellista toimintaa.

...
Herra Kani on samaa mieltä. Suomella täytyy ja pitää olla veto-oikeus rahastossa joka ei ole tilivelvollinen siitä miten-ja-kuinka se (Suomalaisen veronmaksajien) rahojaan käyttää: Anneli Jäätteenmäki - Mihin unohtui avoimuus?
...
Kaikessa julkisen rahan käytössä tulee olla julkinen tilivelvollisuus, julkinen tarkastus ja läpinäkyvyys. EU:n kriisirahaston toiminta ei voi olla mikään poikkeus. Siinäkin on noudatettava avoimuutta.

Avoimuus ja valvonta ovat sitä tärkeämpiä mitä suuremmista rahasummista on kyse. Ja kriisirahastoissa kyse on valtavista summista. Pankkisalaisuuteen ei voi vedota, koska kyse on julkisista rahoista.

Nyt on luotu euron pelastamiseksi sellainen tulonsiirtojärjestelmä, jota ei valvota ja jonka rahojen käytöstä ei saa tietoja. Uskomatonta, että näin voidaan toimia vuonna 2011.

Euroopan tilintarkastustuomioistuin ei pääse valvomaan julkisten varojen käyttöä EU:n nykyisissä ja tulevissa kriisirahastoissa. Näissä puhutaan kuitenkin monta kertaa suuremmista summista veroeuroja kuin esimerkiksi EU:n koko vuosibudjetti on.
...
Leikitäänpäs yksi pieni ohikiitävä hetki, että olemme rationaalisia aikuisia.

Aika alkaa nyt!

Koko homma huijausta. Täyttä kusetusta, jos nyt näin suoraan voi sanoa. Näillä rahastoilla ei ole mitään tekemistä nykyisen ongelman ratkaisemisen kanssa (kaikki raha palaa takaisin pankkeihin). Velkaantumisesta johtuvaa ongelmaa ei ole mahdollista korjata velalla.

Ongelma on ällistyttävän yksinkertainen: ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).
Eli ongelma on rahan syntymekanismi. Kaikki muu on vain oiretta tästä. Paranna sairaus ja oireet katoavat.

Aika loppui.

Lipponen: Suomen oltava täysillä mukana EU:ssa - puheet markasta johtaa kansaa harhaan
Lipposen mielestä Suomen pitää myös osallistua valmisteilla olevaan Euroopan Pysyvään Vakausmekanismiin. Lipposen mukaan vakausmekanismin täytyy olla toimiva.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niimpä...

EVM ei ole avoin kirjanpidon ja muun toiminnan suhteen,

MUTTA !!

Valtioiden budjetit pitäisi avata EU:n virkaelättien tarkasteltavaksi ja jopa muokattavaksi.

Oudoksi menee.
Pankkien stressitestithän ne vasta avoimia ovat olleetkin. Huh.

Kuten Jessep elokuvassa Few Good Men :

"
- I want the truth!

- You can't handle the truth!
"

Anonymous kirjoitti...

Rouva Jäätteenmäen olisi oikeastaan pitänyt ottaa esiin isompi asia kuin se, ettei yritys nimeltä Euroopan tilintarkastustuomioistuin pääse jotain toista yksityisfirmaa, näitä vakausmekanismeja, tutkimaan.