3.11.2011

Kani väärässä

Taas kerran oli Kani väärässä: EKP yllätti: Koronlasku jo nyt
Euroopan keskuspankki yllätti markkinat täysin ja laski keskeistä rahamarkkinoiden ohjauskorkoaan 0,25 prosenttiyksikköä 1,25 prosenttiin neuvostonsa kokouksessa tänään.
Jokaisella eurolla on täsmälleen yksi suunta: takaisin pankkiin. Koron avulla hidastetaan tai nopeutetaan tätä prosessia. Eli käytännössä koronlasku hidastaa velkapyramidiponzin tyhjentymistä.

Mutta velkasaturaatio on jo täydellinen. Pankit ovat jo kyllästäneet markkina-alueensa. Eli onko enää ketään jäljellä, joka kykenisi ylläpitämään pankkien pyörittämää ponzia?

Eipä taida olla.

Asuntojenhintojen lasku, työttömyyden kasvu, viennin tyrhetyminen, pankkien toteuttamat leikkaukset, verojen nostot, jne. jne. kertovat meille, ettei enää ole jäljellä ketään, joka kykenisi pankkien pyörittämää ponzia ylläpitämään.

Näin ollen koron laskulla ei ole mitään merkitystä reaalitalouden kannalta.

5 kommenttia:

Siperia opettaa kirjoitti...

Samaa mieltä velkasaturaatiosta, mutta eikö tällaisen italialaistuneen vakauspolitiikan prioriteettina ole enemmänkin korkojen saaminen alas valtiotasolla? Pitkällä tähtäimellä mielellään vaikka inflatoisivat valtionveäat pois? Vrt. Goldmanin ehdotus ison veden toisella puolella NGDP:n käyttöönotosta?

Anonyymi kirjoitti...

Tänään 3.11. radio-kanavalla Yle Puhe ohjelmassa Pyöreä pöytä (Pauli Aalto-setälä).

Eräs keskusteluun osallistujista ihmetteli syytä siihen miksi lama tulee. Onhan meillä edelleenkin olemassa kaikki tuotantovälineet, osaaminen ja ammattitaito. Miksi siis lama? Me täällä Kaninkolossa tiedämme, että lama johtuu siitä, että vaihdon väliineestä, eli rahasta tulee pula.

Mutta, mutta. Ohjelmassa esiintyi myös herra Sixten Korkman. Hän käytti puheenvuoron liittyen em. kysymykseen, mutta ei sanallakaan viitannut tuohon minkä me muut täällä tiedämme. Herra korkman kiirehti vain selittämään, että rahoitusjärjestelmä täytyy pelastaa...


Terveisin: Pieni (ebola)Kani

lautturi kirjoitti...

Jos joskus Korkman'illa on jotain positiivista mielikuvaa ollut omassa ajattelussani, niin nuo ajat ovat kauas jo unohtuneet. On meillä johtajat (>_<)

Anonyymi kirjoitti...

EKP:m uusi motto näyttää olevan "kaikki miehet pumppuihin"
=> kupla-ilma-pumppuihin!

Velkaponzi paisuu taas...

Mr.Crow kirjoitti...

Tuleekos tästä nyt se SuperLama™ ?