10.10.2011

Ja rivienvälissä lukee?

Talouden Nobelin vie ehkä yllätysnimi
Yllätysnimen odotetaan nousevan voittajaksi, kun Ruotsin keskuspankin jakaman talouden Nobel-palkinnon saaja julkistetaan tänään iltapäivällä Tukholmassa.
Aivan oikein! Ei ole olemassa talouden Nobel -palkintoa. Mutta Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinto Alfred Nobelin muistoksi on olemassa:
Vaikka palkinto ei ole yksi Alfred Nobelin testamentissa määritellyistä palkinnoista, palkinnon saajat vastaanottavat palkintonsa samassa tilaisuudessa 10. joulukuuta kuin fysiikan, kemian, lääketieteen ja kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajat.
Nämä ovat siis kaksi eri asiaa. Mutta miksi näin? Vastauksen antaa Peter Nobel.
The Nobel family dissociates itself from the economics prize
First, it is a deceptive utilisation of the institution of the Nobel Prize and what it represents. Second, the economics prize is biased, in the sense that it one-sidedly rewards Western economic research and theory.
Huono Suomennos:
Ensinnäkin, se on Nobelin palkinnon harhaanjohtavaa hyväksikäyttöä, ja mitä se edustaa. Toiseksi taloustieteen palkinto on puolueellinen, siinä mielessä, että se yksipuolisesti palkitsee Länsimaista taloudellista tutkimusta ja teoriaa.
Ja rivienvälissä lukee?

;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Palkinnon tulevan saajan nimi voi olla yllätys, mutta sen etnisestä alkuperästä (rodusta) ei ole epäilystäkään. Se on sama kuin FED:n, EKP:n ja IMF:n johtajilla, eli globaalista velkapyramidihuijausta pyörittävillä perkeleen lapsilla.