12.7.2011

Ottamalla velkaa ajaudumme lamaan. Mutta ottamatta jättäminen aiheuttaa täsmälleen saman.

Kreikan kuuri romuttaisi Suomen talouden
...
Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen sanoo, että Suomessa ei pystyttäisi kasvattamaan verotuloja niin paljon kuin Kreikassa on tavoitteena.

– Tällaista ei kertakaikkiaan pysty tekemään Suomessa, ainakaan niin, että se tasapainottaisi talouden ja budjetin. Näin kova leikkaaminen johtaisi vain talouden hyvin syvään ja pitkäaikaiseen lamaan, Lehtinen sanoo Taloussanomille.

Hänen mukaansa seurauksena olisi umpikuja. Suuret veronkorotukset voivat päinvastoin johtaa verotulojen laskuun veropohjan supistumisen seurauksena.

– Jos veroperusteita yritetään kiristää näin paljon, se kaikki olisi pois talouden rattaiden pyörityksestä, kulutuksesta ja ostovoimasta, mikä tarkoittaisi suomeksi sitä, että mennään lamaan ja veropohja hupenee alta pois.

...
Juuri näin. Aivan oikein! Mutta ei tässä vielä kaikki: Suomen rahalaitosten euroalueen rahamääriin ja niiden keskeisiin vastaeriin sisältyvät erät

M3 on se määrä rahaa, josta seuraavat asiat pitäisi maksaa.
Suomen rahalaitosten euromääräiset lainat euroalueen kotitalouksille käyttötarkoituksittain(1)


Valtionvelan rakenne 30.6.2011
 

Tämä tarkoittaa sitä, että ottamalla velkaa ajaudumme lamaan. Mutta ottamatta jättäminen aiheuttaa täsmälleen saman, koska kaikki raha palautuu takaisin sinne mistä se tulikin.

Ei kommentteja: