22.6.2011

[NO COMMENT]

Eduskunta valitsi Jyrki Kataisen - hapan heitto vasemmistolle
- Hyvä puoli on se, että tässä on vakiintuneita vastuunkantajia. Perussuomalaiset eivät halunneet vastuun kantajiksi, Katainen kuittasi oppositioon.
...
Hei, me kehitetään!
Meillä on vihdoin hallitusohjelma! Luetaanpa se! Jokaisen yhteisten asioiden hoitamisesta kiinnostuneen kansalaisen pitäisi.

Suomea kehitetään, koko maata kehitetään, paikallisia toimintamalleja kehitetään, oikeuksien toteutumista kehitetään, säädöskieltä kehitetään, seurantajärjestelmää kehitetään, ohjausjärjestelmää tehostetaan ja toimintaa kehitetään, toimintaedellytyksiä kehitetään, suunnitelmia kehitetään.
...
Kehitetään-sana esiintyy 89-sivuisessa ohjelmapaperissa kaikkiaan 116 kertaa. Se on selvästi ollut kirjoittajajoukon suosikkiverbi. Sen lisäksi aktiivimuoto kehittää toistuu 13 kertaa ja kehittäminen 31 kertaa.
...
Entä sitten?

Ensinnäkin: verbit ovat järjestään passiivimuodossa. Tekemisillä ei ole aktiivista subjektia, toimijaa. Vastuu asiasta ei siis ole erityisesti kenenkään. Se putoaa johonkin väliin.
...

2 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Hra Kanin uutispoiminnasta löysin suosikkini:

"- Vasemmistolla on opiskeltavaa siinä, miten hallituksessa äänestetään, Katainen totesi.
Kaksi vasemmistoliiton kansanedustajaa, Jyrki Yrttiaho ja Markus Mustajärvi, äänestivät Ylen mukaan Kataisen pääministerinimitystä vastaan."

Finis-Landian ex-valtiovarainministeri oudoksuu äänestyskäyttäytymistä, jossa KAIKKI äänioikeutetut eivät äänestä SAMAA ehdokasta.

Mitä tästä voidaan päätellä? Imperiumi nomenklatuurineen on jo pitkään ollut itsestäänselvyys siinä toimiville.
Ainoa seikka, jota emme tiedä, on, millaista on KOULUTUS, jota annetaan Koillis-Cluxenburgin veronkantoalueen niskuroiville napinpainajille, etteivät toiste tyri.

Ebolakani kirjoitti...

Olet muuten varsin oikeassa. Saas nährä minkälaista tulee märkäkorvien koulutus olemaan?

:)