21.4.2011

Ketunhännät molemmissa kainaloissa.

Talouskomissaari Rehn varoittelee Suomea tukipaketin kaatamisesta
...
Rehnin mukaan Suomen kielteinen kanta estäisi Portugalin tuen ja maa ajautuisi maksukyvyttömyyden tilaan. 
...
Herra Rehn on oikeassa. Mikäli Portugali ei saa lisää lainaa, jolla se voi maksaa vanhaa velkaa, se ajautuu konkurssiin.

Mutta mitä tapahtuu sen jälkeen kun uusi laina tulee maksettavaksi? Tai vielä parempi kysymys: Voiko velkaantumisesta johtuvaa ongelmaa korjata lainaamalla?

Jopa viisi vuotias lapsi kykenee vastaamaan tähän.

Herra Rehn:llä on ketunhännät molemmissa kainaloissa.
Ensinnäkin, uudella lainalla maksetaan vanhoja velkoja. Tämä tarkoittaa sitä, että vanhan velkojan riski siirtyy uudelle velkojalle.
Toiseksi, uusi velkoja on euvostoliitto. Tämä tarkoittaa sitä, että se (euvostoliitto) voi ja kykenee asettamaan lainaehtoina mm. säästötoimenpiteitä, mutta ennen kaikkea se voi pakottaa maan mukaan uuteen uljaaseen euvostoliiton liittovaltioon.

Mikäli Portugali tai [lisää euvostoliiton maa] ei saa lainaa, jonka avulla uudeksi velkojaksi tulee euvostoliitto, menee koko suunnitelma myttyyn. Vuosikymmeniä rakennettu suunnitelma livahtaa läpi sormien. Tämän ainutkertaisen mahdollisuuden menettämistä Herra Rehn ja monet muut euvostoliiton komissaarit, pankkiirit ja harhaanjohtajat pelkäävät. Tästä syystä M.A.D uhkauksia (jos emme tee niin tai näin tuhoudumme varmasti kaikki) lentelee joka toisesta hihasta.

5 kommenttia:

Mihin rahat hukkasin? kirjoitti...

Mihin ne lainatut rahat on sitten käytetty esim. Portugalissa ?

Onko sillä rakennettu jotain isoja moottoriteitä yms. ?

Tätä asiaa pitäisi jonkun selvitellä, ja valaista lukijoille.

elvi.kaakinen kirjoitti...

Siis täh.Lue nyt muutama kerta näitä tekstejä edes...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, hienoja teitä ja jukisia rakennuksia.
Molemmat hyvin tuottavia investointeja maalle josta perus- eli rättiteollisuus mennyt Kiinaan ja Intiaan. Maa on siis vielä agraariyhteiskuna verrattuna muoneen muuhun Eu-maahan.

Nämä Eu- rahahanat aukeaa automaattisesti kun sanotaan, että infra täytyy rakentaa jotta edellytykset olisi teollistumiselle, ja paskat sanon minä.Jos olisi ollut halu teollistua, niin rahat olisi löytynyt omasta takaa. Mutta mitä turhaa sitä itseä rasittamaan jos maksajat löytyy muualta.

Rahat kulutettu infra rapistuu, siis ollaan taas lähtöruudussa.
Aloitetaan uusi kierros, johon vastuullista politiikkaa kantava Katainen haluaa meidän kaikkien osallistuva.

Anonyymi kirjoitti...

Minä mistään tiedä mitään, mutta kun rahan määrä on koko ajan vähenevä, ellei lisää lainata, tulee jossain vaiheessa pää vetävän käteen...

AaKoo

Anonyymi kirjoitti...

No tuo salajuoni on yksi vaihtoehto ja ehkä jotkut jälkikommunistit tuollaista haikailevat, mutta eivät todelliset naruista vetäjät. Ehkä todennäköisempi vaihtoehto on se, että nyt siirretään persaukisten etelän maiden vanhat lainat ja varsinkin näiden korot, rikkaiden maiden maksettaviksi. Rikkaat maat joutuvat tietenkin tässä taloustilanteessa, lainaamaan nuo rahat samaisilta sijoittajilta. Tästä vuorostaan rikkaat maat maksavat omaa korkoansa. Tulee siis osittain korkoa koron päälle.
Kun etelän maiden taloustilanne ja varsinkin talouskulttuuri on syvältä, niin nämä valtiot laskevat liikkeelle uusia joukkovelkakirjalainoja, jotta he saavat kuralla olevan taloutensa kuntoon. Nämä lainat ja korot erääntyessään aiheuttavat taas saman tilanteen ja rikkaat maat ovat taas maksumiehiä.
Tällä menolla on lopputulos se, että rikkaidenkin maiden lainasummat ja lainojen korot kasvavat väistämättömästi ja sijoittaja saa älyttömät voitot kaikilta valtioilta. Todellinen sijoittajan tilipäivä koittaa sitten, kun kaikki valtiot ovat yhtä persaukisia ja ainoa tie on myydä valtion omaisuutta ja optioita luonnonvarojen käyttöön. Tällöin alkaa se kaninkin kertoma neofeodaalinen aika, jossa kaikki luonnonvarat, esim. maa, vesi ja sähkö ovat sijoitusyhtiöiden hallussa. No onneksi ei tulevaisuus nyt näin musta ole, koska onhan meillä vielä se lumedemokratia.