Sääntö numero 1.
Pankki lainaa vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman.Sääntö numero 2.
Pankkiin on palautettava enemmän rahaa kuin sieltä on saatu.Sääntö numero 3.
Kun pankille maksetaan laina(a) takaisin, maksettu raha katoaa.Sääntö numero 4.
Rahaa ei yksinkertaisesti voi syntyä ilman, että pankkien velat kasvavat.Nonih. Olipas huono kertaus.
Eteen päin!
Keskeisiä Suomen rahalaitosten laina- ja talletustietoja, ennakkotietoja
Lainat kotitalouksille kanta 104 273Vuonna 2011 Suomen kansalaisilla on noin 76 miljardin euron edestä asuntolainoja.
- niistä asuntolainat 76 436
Ilmeisesti keskimääräinen asuntolainan määrä on ~100.000 € ja keskimääräinen takaisinmaksuaika noin 25 vuotta.
Aukaise jokin lainalaskuri. Lätki sinne lukuja ja katso miltä lainan takaisinmaksusuunnitelma näyttää. 100.000 euron laina, 25 vuoden maksuajalla ja 2% korolla tarkoittaa sitä, että pankille on maksettava lainatun rahan (100.000) lisäksi ~27.000 euron edestä korkoja. Eli lainan todellinen korko ~27%.
Oletetaan, että korot ja lainakanta pysyisivät seuraavan 25 vuoden ajan samana. Näin ollen 76 miljardin euron asuntolainakannasta maksettaisiin pankeille 27% edestä korkoja. Eli noin 20 miljardia. Eli ennen kuin koko asuntolainakanta olisi maksettu pois 96 miljardia euroa täytyy hävitä kierrosta.
Muutama pieni ongelma.
1) Tuota 20 miljardia euroa, joka korkoina maksetaan, ei ole olemassa. Pankki lainaa vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman. Ei muuta. Näin ollen korot omasta tai toisen lainaamasta rahasta.
2) Kierrossa oleva rahamäärä, eli M3, "leijuu" tällä hetkellä 132 miljardin euron paikkeilla. Hmm.. 132 - 97 = La-La-Lamaaargh! (Anteeksi. Oli pakko.)
3) Rahaa ei yksinkertaisesti voi syntyä ilman, että pankkien velat kasvavat. Suomeksi sanottuna: Rahan kierto alkaa vasta sen jälkeen, kun joku on mennyt pankkiin ja lainannut sen sieltä. Ja tämä pitää paikkansa yli 150 maassa. Tämä tarkoittaa kahta asiaa.
- Vientitulot ovat 100% riippuvaiset toisessa maassa otetusta ja kiertoon kulutetusta velasta.
- Tulevaisuudessa jonkun tai joidenkin on otettava hirvittävästi velkaa, että tänään (ja eilen) lainaa ottaneet voivat maksaa velkansa.
4) Kaikki ovat velkaa pankeille. Asuntoyhtiöt, rekkakuskit, lastentarhat, kunnat... kaikki. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät asuntovelalliset ole yksin lainanhoitokustannuksien kanssa.
Mitä tämä tarkoittaa?
30-40% asuntovelallisista tulee menettämään asuntonsa ja ajautumaan 15 vuodeksi velkavankeuteen. Tämä tulee tapahtumaan täysin riippumatta siitä kuinka paljon työtä asuntovelallinen tekee. Tämä tulee tapahtumaan jopa täysin riippumatta siitä onko asuntovelallisella ylihintainen, uusi, vanha jne asunto. Itsea asiassa velanottajan henkilökohtaisilla tai vakuudeksi laitetun omaisuuden ominaisuuksilla ei ole minkäänlaista merkitystä. Ahdingon aiheuttaa pankkien pyörittämä velkapyramidiponzihuijaus.
Ainoa kysymys on enää se, että kuka kuuluu tuohon onnelliseen 30-40%?
Ei mitään henkilökohtaista, se on vain bisnestä.
9 kommenttia:
"Tulevaisuudessa jonkun tai joidenkin on otettava hirvittävästi velkaa, että tänään (ja eilen) lainaa ottaneet voivat maksaa velkansa."
Eikös juuri tuo asia aina kerrota meille niin että sanotaan, että kasvu on aivan välttämätöntä. Kasvu on kaikki kaikessa.
Sillä tarkoitetaan tietysti viennin kasvua. Mutta sillä tarkoitetaan myös asuntojen hintojen kasvua ja asuntolainojen kasvua. Vaikka niitä ei siinä yhteydessä ikinä mainita, niiden ajatellaan vaan olevan seurausta kasvusta. Tavaramäärien pitää kasvaa. Ei tavaroiden takia, vaan sen velan takia, mikä niiden tuottamiseen ja ostamiseen liittyy.
Kanin henkilöllisyys on paljastunut.Kani on...Karl Denninger.
http://market-ticker.org/akcs-www?singlepost=2446416
Pankkitoiminnan reiluudesta keroo sekin, että pankin kannattaa narrata aiakkaitaan laittamaan rahat tyhjään
oletusarvoon perustuviin rahastoihin, koska niistä pankki saa hyvät hallintointikulut, vaikka pääoma haihtuisi taivaan tuuliin. Pankin ei kannata suositella asiakkaan pitämään rahojaan talletustilillä, koska siitä ei pankille ole mitään iloa siksi, kun lainattavan rahan voi luoda tyhjästä käytännössä 100% sti.
Siis miksi talletustilillä on mitään iloa pankille. Vakavaraisuus vaatimuksetkin voi täyttää omistamalla vaikka Irlannin valtion velkakirjoja, ne kun kelpaavat pankin varallisuuden määrittelyn piiriin. Myös velka-asiakkaitten panttikirjat jotka on jääneet asiakkaalta pankin "hoviin"
velan maksun päätyttyä. Kun ne ovat sitten niin kätevästi siellä valmiiksi jos trvii joskus lainaa.
Näitä taustoja vasten pistää raapimaan päätä. Mikä oli se ajatus, että Koiviston pti painostaa oikeulaitosta niin, että
näin toimiva yritys voittaa kaikki oikeudenkäynnit? Unohdin.Yliopiston proffa joka oli Koiviston opettaja, sanoi jotenkin näin. Jos hänestä siis Koivistosta tulee joskus presidetti, niin valtaa antaisin hyvin vähän hänen käytöönsä.
Herra Denninger lausui viisauden sanoja.
Kiitos.
"Eikös juuri tuo asia aina kerrota meille niin että sanotaan, että kasvu on aivan välttämätöntä. Kasvu on kaikki kaikessa."
Ja kasvu = velka.
:)
"Pankkitoiminnan reiluudesta kertoo sekin, että pankin..."
Oikeassa olet.
Karl Denninger on minun suosikkeja, puhuessaan taloudesta mies puhuu lähes aina asiaa.
Tässä yksi loistava kiteytys, joka ei tunnu juuri kenellekkään poliitikolle, eikä näköjään kovin monelle "talousviisaalle" avautuvan:
"You can't grow economy in a debt base monetary system for real, when outstanding credit is getting smaller. It can't be done, because all money is debt one way or the other."
- Karl Denninger (Secret of Oz dokkarin haastatteluklippi)
--Pietro
Kirjoituksessa on yksi perustavaa laatua oleva väärinymmärrys:
-Kun lainaa maksetaan pois, vain lainan LYHENNYS katoaa. Koron osuus jatkaa kiertoaan pankin maksamien palkkojen, osinkojen yms. kautta ja on taas tienattavissa uudelleen.
"Kun lainaa maksetaan pois, vain lainan LYHENNYS katoaa."
Pankki lainaa vain-ja-ainoastaan lainasopimuksessa lukevan summan verran. Ei enempää, ei vähempää.
Näin ollen koron osuus maksetaan omasta tai toisen lainaamasta pääomasta.
Looginen lopputulema on, että myöskin koron osuus katoaa lainojen lyhennyksien myötä.
Lähetä kommentti