25.2.2011

Se aiheuttaa la-la-lamaaaaanrhg!

EKP:n ankkurista katkesi naru
...Inflaatiota pelätään euromaassa jo paljon enemmän kuin niinä aikoina, jolloin keskuspankki on yleensä aloittanut rahapolitiikan kiristämisen. ...

Tällä hetkellä "inflaatio" (rahan "arvo" ei oikeasti ole laskenut. Eurolla saa edelleenkin dollareita, yuaneita, jenejä aikasta hyvällä vaihtokurssilla) johtuu siitä, että ameriikan ihmemaan keskuspankki tulostaa miljardeja dollareita (viikossa) yrittäessään pelastaa ameriikan rikkaimman porukan sijoitukset (10% kansasta). Ja nyt nämä FED:n armosta pelastetut ovat suuressa viisaudessaan päättäneet viedä rahansa "turvaan" mm. raaka-aine markkinoille samalla aiheuttaen kaiken hintojen nousun.

Euvostoliitossa inflaatiovauhti on useiden hintojen muutosvauhtien keskiarvo. Ja kun raaka-aineiden hinnat kasvavat, niin kasvaa myös "inflaatio".

Tämä tarkoittaa sitä, että niin kauan kuin FED jatkaa rapakon toisella puolella pelastusoperaatiotaan ei euvostoliiton keskuspankin kykene hallitsemaan ja/tai hillitsemään "inflaatiota" korkoaseellaan.

Rautalangasta väännettynä: Mikäli euvostoliiton keskuspankki nostaa ohjauskorkoa, se tekee sen täysin muista syistä. Ja yksi syy, mikä tulee Kanilla mieleen, on talouden tuhoaminen. Ohjauskoron nostaminen tekee tämän. Se aiheuttaa la-la-lamaaaaanrhg!
(anteeksi oli pakko.)

Ei kommentteja: