14.1.2011

Lopputuloksena on uhkaus korkojen nostosta.

Euroalueen inflaatio korkeimmillaan yli kahteen vuoteen
...
EU:n tilastoviraston Eurostatin lopullisten lukujen mukaan euroalueen kuluttajahinnat nousivat joulukuussa 2,2 prosenttia edellisvuoden joulukuusta. Tämä on korkein lukema sitten lokakuun 2008. Marraskuussa vuosi-inflaatio oli 1,9 prosenttia.
...
Inflaatio kiihtyi Suomessa joulukuussa
Tilastokeskuksen laskema inflaatio kiihtyi joulukuussa 2,9 prosenttiin. Marraskuussa se oli 2,5 prosenttia.
...
Inflaatio suihkuaa bensapumpusta 
Tärkein selitys on polttonesteiden hinnan kallistumiinen, ... Taustalla on öljyn hinnan nopea nousu: tynnyrihinta hipoo maailmanmarkkinoilla sataa dollaria.

Myös osakehuoneistojen ja kiinteistöjen, elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien sekä sähkön kallistuminen nosti inflaatiota.

Inflaatiota lievensi Tilastokeskuksen mukaan joulukuussa eniten matkustajalentoliikenteen ja korkojen halpeneminen edellisestä vuodesta
...
Ja mitä tekee keskuspankkikartelli? Asunto­velkainen, koronnousu siirtyi juuri lähemmäksi
...
EKP:n pääjohtaja Jean-Claude Trichet sanoi, että keskuspankki ei epäröi nostaa korkotasoa, jos inflaatio näyttää asettuvan pysyvästi korkeammalle tasolle.
...

Mietitäänpäs tätä hetki...

Euvostoliitossa inflaatiovauhti on useiden hintojen muutosvauhtien keskiarvo. Näin ollen:
- kun valtio(t) kasvavan velkaantumisen myötä ovat pakotettuja nostamaan veroja (että selviää lainanhoitokustannuksista), niin myös inflaatiovauhti nousee.
- kun pankit rahoittavat keinottelua (= ponzia) mm. huoneisto- ja kiinteistömarkkinoilla ja niiden hinnat kasvavat, niin myös inflaatiovauhti nousee.
- kun sähkön hinnalla keinotellaan mm. päästökauppa- ja/tai sähköpörssissä, sitä korkeammaksi sähkön hinta kasvaa, ja niin myös inflaatiovauhti nousee.
- mitä enemmän ameriikan keskuspankki tulostaa dollareita mm. 10% kansasta ja päämarkkinatakaajille, sitä korkeammaksi öljyn hinta (petrodollari) kasvaa, ja niin myös inflaatiovauhti nousee.
- kun euvostoliiton keskuspankki tulostaa euroja mm. finananssitaloille, sitä enemmän raaka-ainemarkkinoilla keinotellaan, ja niin myös inflaatiovauhti nousee.
(Näin niin kuin muutaman äärimmäisen huonon esimerkin mainitakseni.)
Ja lopputuloksena on uhkaus korkojen nostosta!
(Suosittelen huomioimaan, että korot ovat pankeille puhdasta voittoa. Sekä myös sen, että korot maksetaan omasta tai toisen ottamasta lainasta.)

Kapteeni Picard!
Herra Spock! Mitä hevl.... Olet oikeassa, niin kuin aina. Mutta missä Kapteeni Picard on?
Kapteeni! Huhuu?
Missä olet?

5 kommenttia:

Kaptah kirjoitti...

"
Herra Spock! Mitä hevl.... Olet oikeassa, niin kuin aina. Mutta missä Kapteeni Picard on?
Kapteeni! Huhuu?
Missä olet?
"
Jospa Kapteeni Picardia jo vit.. siis harmittaa sen verran rankasti, ettei hän enää halua edes kommentoida tätä nyky tilannetta, ja täten pisti Spockin asialle. :)

Tämä sinun pitämäsi blogi on kyllä miellyttävää luettavaa. Itse kun pidän suorasanaisuudesta, enkä suinkaan turhasta liirum laarum jahkailusta. Joten jatkahan samaa rataa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä tässä vähän kaljapöhnässä kirjailen, joten ei tartte niin vakavasti ottaa. Kun Kani nyt niin paljon kritisoi tätä velkapyramidipontsihuijausta, niin miten tämä nyt voi olla ongelma. Meikä menee pankkiin ja lainaa rahaa pankista. Se on samalla sitoumus siitä, että tulen tekemään töitä seuraavat 20 vuotta, jotta saan velan maksettua. Eli töitä rahaa vastaan. Tämän rahan tallentaa välillisesti talon myyjä samaiseen pankkiin, josta pankki lainaa seuraavalle työtä vieroksumattomalle henkilölle. Tätä kautta meistä jokainen kuittaa työllänsä tuon velkapotin. Korot maksatetaan viemällä maasta juuri sen verran roinaa ylijäämänä maailmalle, joka maksaa meille korkoihin kuluvat fyffet. Ne korot ja niistä tulevat murheet ovat sitten muiden ongelma, ei meidän. Eiks se näin mene. :)

Ebolakani kirjoitti...

Hahaa! Kaljapöhnäinen Anonyymi osui asian ytimeen: Niin kauan kun ponzi toimi kaikki oli hyvin.

Valitettavasti ponzi ei enää toimi. Se on rikottu uusliberaaleilla uudistuksilla.

Me olemme kusessa.

Mr.Crow kirjoitti...

"Valitettavasti ponzi ei enää toimi. Se on rikottu uusliberaaleilla uudistuksilla."

Mitä nämä "uudistukset" ovat? Eikö vähimmäisvarantojärjestelmä koroineen ole itse se ongelma? Tämä systeemi on ollut käytössä jo Woodrow Wilsonin ajoista lähtien ja sen vaikutuksia nähty vuosikymmenten aikana runsaasti. Joku maa/yhtiö/henkilö saa aina lopulta mustan pekan (kyseinen subjekti romahtaa) ja tämä voidaan auttaa takaisin peliin myöntämällä lisää lainoja = velkaa. Nykyinen eurokriisi on samaa perua. Amerikankin aika on pian ohi eivätkä mitkään "Quantative Easingit" auta mudassa kyntevää maata.

Kysyn siis: Mitkä ovat nämä "uusliberaaliset uudistukset"? Eikö nykyisen systeemin välttämätön romahtaminen ole seurausta tilanteen eskaloitumisesta monien vuosikymmenten aikana?

Ebolakani kirjoitti...

Tämä ponzi on täysin toimiva vekotin. Ja se toimikin 1950-1970 välisen ajan (suht. hyvin). Mutta toimiakseen se vaatii A) sitä ymmärtävät harhaanjohtajat (joita meillä ei ole) B) hevletisti "suojamekanismeja", jotka eivät todellakaan ole "pankki ystävällisiä".

Velkapyramidiponzihuijauksen toimivuuden kannalta katsottuna pääoman vapaaliikkuvuus sekä tuloerojen räävitön kasvu ovat kaksi tuhoisinta "uudistusta". Nämä kaksi (pelkästään) aiheuttavat sen, ettei pankkien pyörittämä ponzi voi toimia. Tai noh. Se toimii niin kauan kunnes lainanhoitokustannukset "syövät" liikaa elämiseen jäävästä rahasta. Ja nyt on pikkuhiljaa käymässä näin.