21.9.2010

Uutisia ameriikan ihmemaasta

Kaikki alkoi tästä: GMAC Halts All Foreclosures In 23 States On Heels Of Florida Judge Finding JPM Committed Court Fraud In Mortgage Misappropriation
...a certain judge in Florida set quite a precedent when he found that JPM, as servicer for a Fannie mortgage, had committed court fraud by foreclosing while not in possession of the actual mortgage.
...
(Suom. huom. Sana mortgage koostuu kahdesta osasta. Mort on ranskaa ja Gage on englantia.)
Huono Suomennos:
... eräs Floridilainen tuomari asetti melkoisen ennakkotapauksen, kun hän havaitsi, että JP Morgan Chase pankki, Fannien surmanhäkkien hallinnoija, oli tehnyt petoksen ulosmittataamalla omaisuutta vaikka ei pitänyt hallussaan itse kiinnitystä (panttia/lainaa?).
...
Kun tuomari tekee ennakkotapauksen niin sitten alkaa tapahtumaan: Ally's GMAC Mortgage Halts Home Evictions in 23 States
Ally Financial Inc.’s GMAC Mortgage unit told brokers and agents to halt foreclosures on homeowners in 23 states including Florida, Connecticut and New York.
...
Huono Suomennos:
Allyn rahoitus yhtiön GMAC surmanhäkkiyksikkö kertoi välittäjien ja agenttien pysäyttämään talonomistajien ulosmittauksen 23 osavaltiossa käsittäen Floridan, Connecticutin ja New Yorkin. 
GMAC:n lähettämä paimenkirje: GMAC's Full Letter To Agents... Something Does Not Add Up
Do not proceed with evictions, cash for keys transactions, or lockouts. All files should be placed on hold, regardless of occupant type.
...
Huono Suomennos:
Älkää jatkako häätöjä, avaimia rahaan vaihtoja, tai uloslukitsemisia. Kaikki tiedot pitää laittaa pitoon, riippumatta asukkaan tyypistä.
...
Ilmeisesti pankit yrittävät ulosmitata asuntoja, joiden asuntolainoja ei heillä enää ole. Tuomari oli sitten sitä mieltä, ettei pankki voi ottaa omistukseensa sellaista, jota se ei "omista": Judge Finds “Fraud” in Foreclosure Mess
...
Thus the bank couldn’t show it owned the property before the foreclosure suit was filed, the judge found.
...
Huono Suomennos:
...
Koska pankki ei kyennyt esittämään, että se omisti kiinteistön ennen kuin ulosmittaus kanne oli jätetty, Tuomari huomasi.
...
Sitten vielä kirsikka kakun päälle: Grayson Sends Letter Demanding Halt Of Illegal Foreclosures, Calls Out "Largest Seizure Of Private Property Ever Attempted By Banks And Government"
...If the reports I am hearing are true, the illegal foreclosures taking place represent the largest seizure of private property ever attempted by banks and government entities.  This is lawlessness.
...
Huono Suomennos:
...Mikäli raportit joita luen ovat totta, laittomat ulosotot muodostavat suurimman yksityistä omaisuutta koskevan takavarikoinnin, mitä pankit ja julkisyhteisöt ovat koskaan yrittäneet. Tämä on laitonta.
...
Tässäpä nopea esittely Herra Graysonista. Jos Herra Grayson on niin mukava kuin hän vaikuttaa olevan, tulee hän kaivamaan asian sen paskaisia pohjamutia myöten. Tämä taas tule tarkoittamaan hirvittävää päänsärkyä ameriikan pankkisektorille.

P.s.  Yksi juttu tekee tästä koko jutusta täysin älyttömän. Ameriikan ihmemaassa eräs tuomari melkein (melkeintä ei lasketa!) teki ennakkopäätöksen siitä, että pankkien harrastama lainausmekanismi on huijausta. Sama asia Suomeksi: Raha on laiton sopimus

2 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Ottaisiko herra Kani kantaa siihen, että USA:ssa ja muualla (sivistyneessä) maailmassa asuntovelallinen voi jättää kodin avaimet lattialle, häippäistä paikalta ja näin päästä kokonaan eroon markkinoiden järjestämästä mort-cage -death-loukusta.
Suomessa asiat eivät ole näin onnellisesti.
Velka on pallona jalassa vaikka asunnon arvo on romahtanut sekä maksajien työpaikat menneet. Eikä tällä kertaa tilanne korjaudukaan muutamissa vuosissa.
Tätä tosiseikkaa on huomattavan vaikea saada menemään lähipiirissä noin 30-vuotiaan pariskunnan ymmärrykseen. Nuoruuteen kun kuuluu luottavaisuus elämän hyvyyteen, yhteiskunnan kohtuulliseen oikeudenmukaisuuteen ja omiin selviytymiskykyihin.

Pääkaupunkiseudulla lienee yhdestoista hetki suoriutua asuntolainasta eroon vuokralla asujaksi.
Mistä narusta olisi vedettävä, että asuntovelalliset tajuaisivat tilanteen?

Ebolakani kirjoitti...

Et mistään.

Anna niiden palaa.

Emme ole kärsineet tästä järjestelmästä tarpeeksi, että sitä muutettaisiin.