13.9.2010

Se on menoa nyt.

Keskuspankkiirit kiristivät pankkien pääomavaatimuksia
...
Uusien säännösten mukaan pankkien on nostettava oman pääoman osuuttaan seitsemään prosenttiin lainoistaan ja sijoituksistaan vuodesta 2013 eteenpäin. Tähän mennessä vakavaraisuusvaatimus on ollut vain kaksi prosenttia.
...

Viiden prosentin nosto vakavaraisuusvaatimuksessa tarkoittaa sitä, että pankit joutuvat "vahvistamaan" omaa pääomaansa biljoonilla euroilla (ei miljardeilla, vaan tuhansilla miljardeilla). Ja koska jokainen euro, joka on kierrossa, on jonkun ottamaa velkaa voimme vain kuvitella mitä tuleman pitää.
BASEL -säännöt koskevat yli 150 maata (kaikkia, jotka ovat mukana velkapyramidiponzijärjestelmässä) ja voit vain kuvitella mitä tapahtuu kun (melkein) kaikki pankit ympäri maailmaa laittavat lainahanat kiinni?
(BASEL III (Eikä tässä vielä kaikki!))
Keskuspankkikartelli on puhunut. Se on menoa nyt. Great Depression tulee näyttämään piknikiltä siihen verrattuna mitä on tulossa.

Kani olettaa, että joku Suuri harhaanjohtaja (ehkäpä jopa Saksan liittokasleri (ei typo)) konahtaa asiasta jotain täysin järjetöntä ja suoraan asian vierestä.

Ei kommentteja: