24.9.2010

Ryhtiä euromaiden taloudenpitoon.

Talouskomissaari Rehn: Euroalue kuriin sakon voimalla
...
Rehn esittelee ensi keskiviikkona lakipaketin, jolla yritetään saada ryhtiä euromaiden taloudenpitoon. Taloussääntöjä itsepintaisesti rikkovaa euromaata uhkaisi tulevaisuudessa sakko, joka olisi 0,2 prosenttia bruttokansantuotteesta.
...
Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Ja tästä johtuen ainoa budjettikuri, joka on olemassa, on rautaisesti-lisää-velkaa budjettikuri. Mitään muuta tapaa (kuin velkaantuminen) ylläpitää yhteiskunnan rakenteita ei ole. Piste sekä kaksi huutomerkkiä peräkkäin.

Se mitä Herra Rehn ja muut siivekkäät apina kätyrit ovat miettimässä ja toteuttamassa, on järjettömyyden huippu. Tämä ei korjaa mitään.
Argh!
Kumpi on (se) oikea ongelma: velka vai raha joka syntyy velkana?
Herra Kanin turhautumisen aste on mittaamaton.


Herra Iivarinen jatkaa:
Jos EU-komissio ottaisi laskukoneen käteen ja katsoisi paljonko Euroopassa on velkaa verrattuna siihen paljonko Euroopassa on rahaa ja laskisi niiden erotuksen, niin tällaisia älyvapaita päätöksiä ei tehtäisi. Mutta eihän heidän tarvitse tietää mistään mitään, he kun ottavat käskynsä kasvottomilta johtajilta sieltä vallan kulisseista. Ei heidän tarvitse edes tietää, mistä raha tulee tai kuka sen luo. He vain jatkavat elämistään tässä myyttisessä maailmassa, jossa pankkilainat ovat peräisin pankkitalletuksista ja tätä myyttiä pidetään yllä koko rahanvallan propagandakoneiston voimalla, jota myös mediaksi kutsutaan.
...

Ei kommentteja: