16.9.2010

Mutta siksipä niitä kutsutaankin harhaanjohtajiksi.

Greece rules out possibility of default
Greece’s finance minister has strongly rejected the idea that Athens will be forced to restructure its debts, saying that a default would break the eurozone.
...
“People fail to see the costs to both Greece and the eurozone of a restructuring: the cost to its citizens, the cost to its access to markets. If Greece restructures, why on earth would people invest in other peripheral economies? It would be a fundamental break to the unity of the eurozone.”

...
Huono Suomennos:
Kreikan valtiovarainministeri on vastusti jyrkästi ajatusta, että Ateenan olisi pakko tehdä velkojen uudelleenjärjestely, sanomalla että konkurssi rikkoisi euvostoliiton.
...
"Ihmiset epäonnistuvat näkemään mitä
uudelleenjärjestely maksaisi Kreikalle ja euvostoliitolle: Kustannuksia kansalasille, kustannuksia sen markkinoille pääsystä. Jos Kreikka uudelleenjärjestelee, miksi kukaan maailmassa investoisi syrjäisiin talouksiin? Se olisi perustavanlaatuinen murtuma euvostoliiton yhtenäisyydelle."
...
Hetkinen, hetkinen. Ymmärsinkö oikein?
Yksityinen osakeyhtiö, jota pankiksi kutsutaan, tulosti tyhjästä lainaamanne rahat. Ja nyt te ette voi olla maksamatta niitä, koska jos jättäisitte velkanne maksamatta, pankkien pyörittämä velkapyramidiponzihuijaus saattaisi (ehkä-ehkä) kuivua kokoon ja ihan oikeasti auttaa koko euvostoliittoa.
Samaan aikaan olette myös sitä mieltä, ettei uudelleenjärjestelyä tarvita. Huolimatta jopa siitä, että velkojen uudelleenjärjestely alentaisi velkataakkaa ja kasvattaisi maanne kilpailukykyä. Mikä taas voisi mahdollisesti tuoda mukanaan investointeja?

Uskomattomia nämä harhaanjohtajat. Aivan ällistyttäviä. Mutta siksipä niitä kutsutaankin harhaanjohtajiksi.

2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Heh, välillä vaikuttaa kyllä siltäkin, että nämä harhaanjohtajat johtavat itseäänkin harhaan ja syntyy oikein harhakierteinen karuselli.

Ebolakani kirjoitti...

Hyvin useassa tapauksessa he ihan oikeasti, täysin vilpittömästi uskovat, että tämä ja tämä asia on oikein.

Esimerkiksi eläkeiän nosto, 1.5 miljardin euron "lainaaminen" Kreikalle tai... Noh. ymmärsit kyllä.