8.9.2010

Joten enää jää esitettäväksi yksi kysymys: Miksi?

About 2.5 mln strike in France over pension reforms
People protest against the retirement reform in Paris, France, Sept. 7, 2010. French labor unions leading a nationwide strike against retirement reform hailed on Tuesday the success of the largest demonstration aimed at forcing the government to bow to the streets' call. About 2.5 million people participated in the strike across the country.
Huono Suomennos:
Ihmiset protestoivat eläkeuudistusta Ranskan Pariisissa Syyskuun 7. 2010. Ranskan ammattiliitot johtivat valtakunnallista lakkoa eläkeuudistusta vastaan ja suitsuttivat menestystä suurimmasta mielenilmauksesta pakottaa hallitustaipumaan kadun huutoon. Noin 2.5 miljoona ihmistä osallistui lakkoon koko maassa.
Samasta aiheesta: Sarkozy to Change Pension Bill, Won't Budge on Retirement Age
French President Nicolas Sarkozy agreed to modify his bill to overhaul the pension system in response to strikes and demonstrations by workers, though he won’t retreat on raising the retirement age.
...
Huono Suomennos:
Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on päättänyt muuttaa eläkejärjestelmän uudistuksen lakiesitystä vastauksena työntekijöiden lakoille ja mielenosoituksille, mutta ei peräänny eläkeiän nostosta.
...
Ranskan eläjärjestelmä perustuu (tod.näk.) samankaltaiselle mekanismille kuin Suomenkin vastaava, eli huoltosuhteelle. Huoltosuhde on yhtä kuin ponzi-huijaus ja tästä johtuen eläkeiän nostolla ei ole mitään merkitystä (eläke)järjestelmän toiminnallisuuden kannalta.
Kaiken lisäksi eläkeiän nosto idea perustuu IMF:n suosituksille. Ja kun IMF suosittelee jotain, se on valhe.

Hauskinta tässä hommassa on se, että harhaanjohtajat (ympäri maailmaa) tietävät tämän. Joten enää jää esitettäväksi yksi kysymys: Miksi?

2 kommenttia:

anonymous kirjoitti...

Olisiko mahdollista saada herra Kanin mietteitä kysymykseen, miksi?

Hulluksihan tässä tulee, kun uutisia seuraa.

Sanooko professori Michael Hudson asiasta mitään?

Ebolakani kirjoitti...

Herra Hudsonin mietteet asiasta ovat varsin yksioikoiset. Se mitä näemme on seurausta selkeästä syy–seuraus-suhteesta.

Vuosien saatossa olemme valineet itsellemme harhaanjohtajia, jotka ovat pikkuhiljaa kusseet hommat tiettyjen intressipiirien taskuun.

Yhteiskuntajärjestelmästämme on tullut pankkijärjestelmän loppukäyttäjä. Tämä tarkoittaa Neofeodalismia.

Vastaus Kanin esittämään kysymykseen on itse asiassa äärimmäisen yksinkertainen: Kun huomio viedään pois itse asiasta, sitä ei käsitellä.

Eläkeiän nosto on 100% huijaus. Se on harhautus. Ja se näyttää toimivan yllättävän hyvin.

Mikä on (se) itse asia? Raha. Mistä se tulee, ja ennen kaikkea miten? Mitä rahan syntymekanismi tarkoittaa? Kuka hallitsee rahan liikkeelle laskua ja määrää? jne. jne.

Äärimmäisen yksinkertaista.